Ağrı

Esenyurt'taki iş kazası

12:52 03 Şubat 2016
Esenyurt'taki iş kazası

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde çalıştıkları inşaatta meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, memleketleri Ağrı'nın Diyadin ilçesinde defnedildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait otobüsle Diyadin'e getirilen Yasin Bakır (19), Şakir Yaşar (21) ve Osman Yardımcı'nın (17) cenazesi, evlerinde helallik alınmasının ardından Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

Cenazeler, burada kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Defin işlemi sırasında fenalaşan aile fertlerine, yakınları ve cenazeye katılanlar müdahalede bulundu.

İşçilerin akrabası İsa Ağa Mahallesi Muhtarı Medeni Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakır, Yaşar ve Yardımcı'nın ekmek parası için İstanbul'a çalışmaya gittiğini söyledi.

Üç işçinin de ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini savunan Demir, "Hayatını kaybeden üç çocuğumuzun da hayat güvenceleri yoktu. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. İş kazasının meydana geldiği inşaatta yeterli önlemlerin alınmadığı için bu acıları yaşıyoruz" dedi.

Cenaze törenine, Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras da katıldı.

İstanbul Esenyurt'ta inşaat halindeki binada 1 Şubat'ta meydana gelen iş kazasında, içinde bulundukları yük asansörünün 24. kattan düşmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.