Ağrı

Ağrı'da 7 Haziran seçiminde usulsüzlük davası

14:17 04 Şubat 2016
Ağrı'da 7 Haziran seçiminde usulsüzlük davası

Ağrı merkez ve bağlı köylerinde, geçen yıl 7 Haziran'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçiminde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 19'u sandık kurulu başkan ve üyesi, 34 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuksuz 22 sanık ile avukatları katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından duruşmaya katılan 22 sanığın ifadeleri alındı. Sanıklar üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, seçimlerde başkalarının yerine oy kullanmadıklarını savundu.

İfadelerin alınmasının ardından duruşmaya katılmayan 14 sanığın, sonraki oturuma zorla getirilmeleri kararlaştırıldı.

Mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.

Ağrı merkez ve bağlı köylerinde, 7 Haziran 2015'te gerçekleştirilen milletvekili genel seçiminde bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada "gerçekte oy kullanmayan seçmenlerin yerine oy kullandırıldığı ve hile yapıldığı" iddiasıyla 19'u sandık kurulu başkan ve üyesi 34 kişi hakkında dava açılmıştı.

İddianamede, sanıklardan sandık kurulu başkan ve üyesi 19 kişi hakkında 4,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis ile bin 500 günden 7 bin 500 güne kadar adli para cezası, diğer 15 sanığa ise 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin günden 5 bin güne kadar adli para cezası talep edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.