Ağrı

İHH'dan "kardeşliğe ihtiyacımız var" kampanyası

19:19 11 Åžubat 2016
İHH'dan "kardeşliğe ihtiyacımız var" kampanyası

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör olaylarından mağdur olanlar için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Temsilciliği öncülüğünde "Kardeşliğe ihtiyacımız var" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Anığı, kentteki 23 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısıyla Güneydoğu'da terör olayları nedeniyle mağdur olan Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'deki yurttaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Terör olayları nedeniyle söz konusu ilçelerde pek çok yurttaşın evlerini terk etmek zorunda kaldıklarına işaret eden Anığı, bu olaylar karşısında hem inançları hem de vicdani bir sorumluluk olarak duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.

Anığı, çatışmaların sürdüğü bölgedeki insanlara acil şekilde yardım eli uzatılması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Gerek göç eden insanlara gerekse yaşanan çatışmaların etkisiyle evlerinden çıkma imkanı bulunamayan ailelere acil bir şekilde yardım elini uzatmamız, kamuoyunu daha duyarlı davranmaya yönlendirmemiz ve hayırsever insanları bir şeyler yapmak için harekete geçirmemiz, vicdanlı birer insan olmamızın en önemli gereklerindendir. Ağrı'daki sivil toplum kuruluşları olarak mağdur ailelerimizin yaşadığı bu sıkıntılı süreç karşısında kayıtsız durmamak ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için toplandık. Bu vesile ile ilimizin duyarlı insanlarının da bölge halkını yaşadığı bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağına ve sıkıntıya düşmüş olan bu insanların ihtiyaçlarını giderebilmek için üzerine düşen sorumluluğu en iyi şeklide yerine getireceğine inanıyoruz. Kardeşliğe ihtiyacımız var sloganıyla başlattığımız çalışmayla her birimiz kardeşlik, paylaşma ve dayanışma adına yürekten bir ses vermiş ve mağdur duruma düşmüş olan bütün insanlarımızın sıkıntıları bizlerin de hissettiğini göstermiş olacağız."

Kampanyada hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımda bulunabileceklerini belirten Anığı, "Terör olaylarının yaşandığı bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda acil ihtiyaç duyulan ayni yardım malzemelerinin gıda, battaniye, çocuk bisküvisi, bebek maması, çocuk bezi ve hijyen paketi olduğu tespit edilmiştir. Hayırsever vatandaşlarımız ayni yardımlarını, Vali Konağı Caddesinde bulunan yardım toplama merkezimize ulaştırabilirler" dedi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.