Ağrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

18:32 27 Mart 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Masada eşkıyaların yaptığı gibi, mafyanın yaptığı gibi silah varken barış konuşamayız. Önce masadan silah kalkacak. Mafya öyle yapar, biriyle uzlaşmaya gider silahı masaya koyar, 'Gel uzlaşalım' der. Burada mafya gibi davrananlara kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Üstün, Patnos Belediyesi Konferans Salonu'nda partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti genel başkan yardımcıları olarak, bölgeye düzenli olarak hizmet odaklı ziyaretler yapacaklarını ve halkla istişarelerde bulunacaklarını söyledi.

Bölgede öncelikle güvenliğin olmazsa olmaz konumunda olduğunu, terörle kesintisiz ve kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini dile getiren Üstün, "Buralarda vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız ama bunu yaparken de bu bölgeleri sahipsiz bırakmayacağız." dedi.

- "Masaya silahla oturulmaz"

Üstün, geçen yıl 6-7 Ekim'de yaşanan olaylar sırasında Kobani olayları bahane edilerek Patnos Belediyesi binasının yakıldığını, ülkenin yukarıya doğru giden ivmesinin terör olaylarıyla aşağı doğru çekilmek istendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Patnos deyince hemen hafızama 6-7 Ekim olaylarında bu binanın hainler tarafından cayır cayır yakılışı geliyor. Binalar insanlara hizmet için inşa edilmiştir. Bu bina Patnos'a hizmet için yapılmış bir binadır. Bu bina onların karakteriyle bizim karakterimizi ortaya koyan bir simge haline gelmiştir. Onlar yapılanları, bizim değerlerimizi yakarlar, yıkarlar, AK Parti de gelir bunları yapar, yeniden inşa eder ve halkımızın hizmetine sunar. Aramızdaki fark işte bu... Geceyle gündüz, siyahla beyaz gibi aramızda böyle fark var. Ne pahasına olursa olsun güvenliği tesis edeceğiz. Kimse bu manada bizim elimizi tutmaya kalkmasın. Masada eşkıyaların yaptığı gibi, mafyanın yaptığı gibi silah varken barış konuşamayız. Önce masadan silah kalkacak. Mafya öyle yapar, biriyle uzlaşmaya gider silahı masaya koyar 'Gel uzlaşalım' der. Burada mafya gibi davrananlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Önce güvenliği tesis edeceğiz, sonra gelin bakalım ne yapacağız Patnos'a, Ağrı'ya, memleketimize diyeceğiz."

Belediyedeki toplantının ardından AK Parti Patnos İlçe Başkanlığını ve ilçe esnafını ziyaret eden Üstün, Hamur ilçesinde de partililerle bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.