Ağrı

Ağrı'da "kuduz" karantinası

16:40 25 Nisan 2016
Ağrı'da "kuduz" karantinası

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, kuduz vakası görülmesi sonucu bir mahalle karantinaya alındı.

İnönü Mahallesi'nde başıboş köpeklerin 10-12 Nisan tarihlerinde 12'si çocuk 15 kişiyi ısırması üzerine başlatılan çalışma sonucunda, yakalanan 3 sokak köpeğinin 2'sinde kuduz hastalığı tespit edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce mahallede 15 gün süreyle kuduz karantinası ilan edilerek, hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Karantina uygulaması kapsamında mahalledeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara da kuduz aşısı yapıldı.

Patnos Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Alaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuduz riski bulunan alanda hayvanlarda aşılama çalışması başlattıklarını ifade etti.

Alaca, şunları kaydetti:

"Mahallede kuduz vakası olduğundan hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Belediye başkanlığı tarafından başıboş sokak köpekleri toplanıp, hayvan barınaklarına yollandı. Ekiplerimiz ilçe merkezinde bine yakın hayvanı aşıladı ve bu aşı işlemi devam etmektedir. Kuduz vakası meydana gelen yerde iyotlu dezenfektanlarla dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Birçok yere 'kuduz risk alanı' tabelalarını asarak, gerekli önlemleri aldık. Kuduz vakasına rastlanan hayvanlar ise itlaf edildi."

Bu arada, sokak köpeklerince ısırılan kişilerde kuduz vakasına rastlanmadığı, söz konusu kişilere gerekli tedavilerin uygulandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.