Ağrı

Kutlu Doğum Haftası

16:35 27 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Ağrı'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, Ağrılıların hafta boyunca Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu konferans salonlarında, toplantı salonlarında, evlerinde veya çeşitli mekanlarda kutlayarak, yaşattıklarını söyledi.

Böyle güzel bir yerde görev yapmaktan dolayı da mutlu olduğunu belirten Işın, "Bu güzel insanlara hizmet etmek benim için bir şereftir. Bu vesileyle ben burada sizleri bu şekilde Peygamber sevgisiyle görmekten dolayı kendimi burada sizin hizmetinizde bulunmaktan dolayı bahtiyar sayıyorum. Ne kadar sizlere hizmet etsek azdır." dedi.

Vali Işın, Peygamberin bütün kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı büyük bir insan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. İnsanlığın sona erdiği noktada Cenab-ı Hak Peygamber efendimizi insanlara bir ümit, bir rahmet olarak göndermiştir. Geldiği çağı, mekanı, yeri biliyorsunuz onu söylememe gerek yok. Öyle bir zamanda gelmiş ki artık insanlık iflas etmiştir. O noktada Cenab-ı Hak Peygamber efendimizi göndermiştir ve insanlık o günden itibaren kendisini korumaya başlamıştır. Efendimizin mesajları sadece kendi dönemine ait değildir. Mesajları evrenseldir, bugünü de kuşatan mesajlardır."

Programa, Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.