Ağrı

Şeker-İş Ağrı Şubesi ücretsiz fazla mesai yapacak

16:26 28 Nisan 2016
Şeker-İş Ağrı Şubesi ücretsiz fazla mesai yapacak

Şeker-İş Sendikası Ağrı Şubesi, genel merkez tarafından alınan ortak karar doğrultusunda, Ağrı Şeker Fabrikasında ücretsiz fazla mesai yapmaya başladı.

Ağrı Şeker Fabrikası Şeker-İş Şube Başkanı Ağit Arslan, fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 25 şeker fabrikası olduğunu ve bu fabrikalarda bir ay boyunca her gün iki saat fazla çalışma eylemine Ağrı Şeker Fabrikası olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Arslan, "Şeker pancarı tarımı ve şeker üretimi yarattığı istihdam ve yerli katma değeri ile ülkemizin ekonomisine yön veren sektörler arasındadır." dedi.

Arslan, şöyle konuştu:

"Fabrikasında yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bugünden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, taşıyıcıları, esnaf ve tüm yöre halkını uyarmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden bir ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde, günde 2 saat fazla çalışma eylem kararı alınmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.