Ağrı

"Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın Ağrı bölümü sona erdi

17:54 01 Mayıs 2016
"Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın Ağrı bölümü sona erdi

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca, "Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla, 9 ülkeden çok sayıda öğrencinin katılımıyla 43 ilde dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın Ağrı bölümü sona erdi.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kenan Engin burada yaptığı konuşmada, "Biz bir milletiz" iddiasıyla kurulan Uluslararası Öğrenci Derneğinin, yurt dışından ülkeye ve kente gelen misafir öğrencilere ev sahipliği yapmayı ve kardeşlik zemininde paylaşımı amaçlayan bir kurum olduğunu belirtti.

Engin, "Nuh'un Gemisi öyle bir gemi ki, dileyenin kendini farklılıklarıyla, dilleriyle ve renkleriyle ifade edebilecekleri, farklılıkların bir çekişme aracı değil, bir zenginlik kaynağı olarak kabul edileceği, 'Ya yaratılışta eş ya da dinde kardeş' ilkesiyle bütünleşeceği bir gemi." dedi.

Nuh'un Gemisi'nin, insanların farklılıklarını bahane ederek birbirleri için adeta birer ölüm makinesi haline geldiği çağda farklı düşünmenin, inanmanın ve yaşamanın olduğu bir zamanda "Biz bir milletiz" demenin adı olduğunu dile getiren Engin, şöyle konuştu:

"Nuh'un Gemisi, bizlere bu dünyanın bir gemi olduğunu gösteriyor. Eğer batarsak hep beraber batacağımızı, bu gemide birbirimizle imtihan halinde olduğumuzu ve birbirimizin cenneti veya cehennemi olabileceğimizi gösteriyor. 'Biz bir milletiz' dedik. Çünkü millet kavramı yüce kitabımızda 'gidilen yol, ortak amaç, ortak değerler ve ortak güzellik' anlamlarında kullanılmıştır. Onun için Kur'an, 'İbrahim'in milleti' der. Yani hayırda, iyilikte, güzellikte bir araya gelenler Hazreti İbrahim'in geleneği üzere olan herkes için millet der. Oysa günümüzde bu kavram ulusları ve ulusçuluğu ifade etmek için kullanılmıştır. Türk milleti, Kürt milleti, Arap milleti gibi."

Etkinlik, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerin dans gösterilerinin ardından, kurulan stantlarda ülkelerinin kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerinin tanıtımıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.