Ağrı

AİÇÜ'de mezuniyet sevinci

22:27 25 Mayıs 2016
AİÇÜ'de mezuniyet sevinci

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde (AİÇÜ) düzenlenen törende 2 bin 407 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

AİÇÜ Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitenin 8 yıldır yörenin geleneksel değerleriyle evrensel değerleri bütünleştirmeyi başardığını söyledi.

Üniversitenin nereden bugünlere geldiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Aslan, "Bundan 8 yıl önce, eğitim fakültesi kampüsü olarak adlandırılan küçük bir yerleşkede, bugün, 400 öğretim elemanı ve 300'e varan idari personeli, 15 binlere ulaşan öğrencileriyle, 2 bin dönüm açık alan üzerine kurulan yeni kampüsünde 300 bin metrekare kapalı alanı ile yoluna her geçen yıl güçlenerek devam etmenin onurunu yaşamaktadır." dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Aslan, şöyle konuştu:

"Bugün sizin bulunduğunuz yerde bulunduğum dönemin üzerinden çok uzun yıllar geçti. Atatürk Üniversitesi'nden mezun olduğumda, bir çok dönem arkadaşım gibi, karmaşık duygular içerisindeydim. Bir yandan, Türkiye'nin seçkin bir üniversitesinden mezun olarak hayata atılmanın verdiği güven duygusunu taşırken, diğer yandan önümdeki uzun yolun belirsizliğinin getirdiği ürkeklik içerisindeydim. Herhalde her arkadaşım gibi benim de beynimde kıymık gibi duran 'acaba hayatta başarılı olabilecek miyim' sorusu vardı. Aradan çok uzun yıllar geçti, hala kendime bu soruyu soruyorum. Ne var ki sorunun kapsamı değişti. O yıllar önce merak ettiğim, basite indirgeyecek olursam, yaşayacağım hayatın fiziksel ve ölçülebilir tarifiydi daha ziyade. Ağrı'nın kendi üniversitesine kavuştuktan sonra kutladığımız benim için bu son mezuniyet töreni vesilesi ile hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve sizlere yüksek hedeflerinize ulaşabileceğiniz başarılı ve mutlu yıllar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun."

Konuşmaların ardından, fakültelerini derece ile bitiren öğrencilere ve üniversiteyi çeşitli dallarda temsil ederek derece alan öğrenci ve antrenörlere üniversite ve IC Vakfı tarafından ödüllerinin verildiği tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Törene, Ağrı Valisi Musa Işın, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, akademisyenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.