Ağrı

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

06:12 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Halkımız Allah'a şükürler olsun bu gece Suriye olmaktan kurtulmuştur. Bu millet kuzu olmadığını, kurt ve aslan olduğunu bu gece ispat etti. Bu saatten itibaren Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile birlikte kenetlenmiş bir vaziyette hep beraber daha sağlam geleceğe yürüyeceğiz." dedi.

Vali Işın, kentteki Merkez Camisi'nde vatandaşlarla sabah namazı kılıp, dua etti.

Namazın ardından cami önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Işın, Türkiye'nin bugün büyük bir badireden sağ olarak kurtulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu :

"Demokrasimiz bu sabah düne göre daha güçlüdür. Bugün sadece Türkiye değil bütün İslam alemi kurtulmuştur. Bu millet dualı bir millettir. Bütün İslam alemi bu ülkeye dua etmektedir. Uzun bir süreden beri baktılar ki hükumeti, milletin oyları ve iradesiyle yıkamıyorlar, önce Gezi olayları ile hükumeti devirmeye çalıştılar, beceremeyince 17-25 Aralık'ta maalesef İslam dinini kullanan bir cemaati devreye sokarak emellerine ulaşmak istediler ancak Cenab-ı Hak fırsat vermedi. Aynı yapı maalesef son bir kez daha can havliyle bugün ordunun içindeki bazı güçleri kullanarak milletimize bir darbe yapmak istemiştir. Cenab-ı Hak çok şükür milletimizin topyekun feraseti, gücü ve asaleti ile buna mani olmuştur. Bu millet bir defa daha tarih yazmıştır. Bu çok önemli bir tarihtir. Emin olun milletimiz bundan sonra böyle bir felaket daha yaşamayacaktır. Türkiye düne göre daha güçlüdür ve inşallah bu andan itibaren daha güçlü olmaya devam edecektir."

Işın, İstanbul ve Ankara'da meydana gelen olaylarla Türkiye'nin de Suriye gibi olmasını isteyen bazı kesimlerin olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Suriye gibi olmaktan kurtulduğunu aktaran Işın, "Halkımız Allah'a şükürler olsun bu gece Suriye olmaktan kurtulmuştur. Bu millet kuzu olmadığını, kurt ve aslan olduğunu bu gece ispat etti. Bu saatten itibaren Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile birlikte kenetlenmiş bir vaziyette hep beraber daha sağlam geleceğe yürüyeceğiz. Vatanımız ve milletimiz daha güçlü olacak. Biz birbirimizi seveceğiz ve kenetleneceğiz. Bu millet bu gece bunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Işın, İslam alemindeki ülkelerin de Türkiye için bu gece ayakta olduğunu ve dua ettiğini belirterek, "Bu gece annelerimiz, ninelerimiz ve dedelerimiz dua ettiler. Gözü yaşlı Suriye'deki, Irak'taki, Afganistan'daki, Azerbaycan'daki ve Filistin'deki mazlumlar bu gece dua ettiler. Eğer bu gece bu kale yıkılsaydı İslam alemi bir daha ayağa kalkmayacaktı ama İslam alemi bugün yeniden dirilmiştir. Ağrılılar ne kadar hamiyetperver, vatanperver olduklarını bu gece göstermişlerdir. Sizlere canımız feda olsun. Allah milletimize uzun ömürler nasip etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olduğuna da değinen Işın, şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim bu darbe Sayın Cumhurbaşkanımıza karşıdır. Çünkü bu uzun adamı yıkamadılar. Bu uzun adam kendisini bu millete has etti. Bu gece Cumhurbaşkanlığı Sarayını bombaladı bu hainler. Cenab-ı Hak Sayın Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler nasip etsin. Onun basireti ve feraseti ile Türkiye bugün büyük bir gayeden kurtarılmıştır. İçerideki ve dışarıdaki hainlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Allah bunlara fırsat vermesin. Bu gece hükumet konağımızın önünde binlerce insan toplandı. Allah'a şükürler olsun o güç varken hiç kimse bu devletin mahremine elini uzatamaz. Bir iki tane hain içimizden çıktı. İnşallah Allah'ın izniyle onlar birazdan tutuklanıp ebediyen zindana tıkılacaklardır."

Vali Işın'ın konuşması, cami önünde toplanan vatandaşlar tarafından sık sık tekbirler ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.