Ağrı

"Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Uzmanlığı Mesleği" Konferansı

14:35 20 Ekim 2016
"Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Uzmanlığı Mesleği" Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından "Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Uzmanlığı Mesleği" konulu bir konferans düzenlendi.

AİÇÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Ağrı Valisi Musa Işın, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

AİÇÜ Rektörü Aslan, konferansta yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerle halkın bilinçlendirilmesini ve üniversite kültürünü yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Aslan," Bugüne kadar üniversitemizde bilgiyi bir güç olarak elde etmek için konferanslar düzenledik. Amacımız bilim insanlarının, sanatçıların, bürokratların değişik konferanslar vermesi ve bu bilgilerin bölgemize ve ilimize aktarılmasıdır. Çok şükür ilerleme kaydettik.İnsan ne kadar bilgili olursa o kadar güçlüdür." diye konuştu.

Rekabet Kurumu Başkanı Torlak ise "Rekabet" kavramının önemine dikkat çekerek, toplumun her kesiminde rekabet farkındalığının oluşturulması ve rekabet konusunda özellikle gençlerin bilincinin arttırılması gerektiğini belirtti.

Konferanstaki sunumunun ardından Torlak'a, Vali Işın tarafından plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.