Ağrı

Ağrı'da sahte faturayla vergi kaçakçılığı iddiası

14:51 21 Ekim 2016
Ağrı'da sahte faturayla vergi kaçakçılığı iddiası

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 139 bin 980 kilogram madeni yağ ile 6 tıra, sahte faturayla vergi kaçırıldığı iddiasıyla el konulduğu bildirildi.

Doğuyabazıt Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, kaçakçılığın önlenmesi kapsamında Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğünde çalışma gerçekleştirdi.

Bu çerçevede Gürbulak Gümrük Müdürlüğünden Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğüne sevk edilen 6 tırdaki eşyaya ait karnelerin ekinde ibraz edilen ile ithalat beyannamesi ekindeki faturaların tarih, sayı ve eşya kıymeti açısından aralarında çelişki olduğu saptandı.

Analiz için numune alınıp incelenmesinin ardından söz konusu eşyanın beyan edilenin aksine madeni yağ olduğu belirlendi.

Eşyanın tarifesinin farklı çıkması nedeniyle yaklaşık 200 bin lira vergi farkı oluştuğunu tespit eden ekipler, durumu Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Savcılığın talimatı doğrultusunda da bir antrepoda tutulan her bir tırda 120 varil olmak üzere yaklaşık 700 bin lira değerindeki 139 bin 980 kilogram madeni yağ ile bu eşyaların taşınmasında kullanılan 6 araca el konuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.