Ağrı

"Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" projesi

12:04 22 Ekim 2016
"Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" projesi

Ağrı'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanan "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" projesi kapsamında "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan 74 okula sertifikaları verildi.

Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesinde düzenlenen törene, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Selçuk Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Fatih Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya, "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Hatipoğlu, projedeki amacın öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim ve öğrenim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Ağrı'da 74 okulun "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandığını anımsatan Hatipoğlu, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim ve öğretimini sürdürmek amacıyla ilimizdeki tüm okullarda bu çalışmayı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde yürütüyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımız başladığı tarihten bugüne kadar 74 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Amacımız ilimizdeki Milli Eğitime bağlı tüm okullarda beyaz bayrak şartlarında eğitim-öğretim verilmesini sağlamaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğumuz beyaz bayrak komisyonu ilimizde beyaz bayrak almaya aday olan okullarımızın değerlendirmelerini yaparak beyaz bayraklı okullarımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.