Ağrı

Yakıt depoları donan tır sürücüleri yolda kaldı

18:08 20 Şubat 2017
Yakıt depoları donan tır sürücüleri yolda kaldı

Ağrı'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki araç kuyruğunda bekleyen birçok tır, depolarındaki yakıtların donması sonucu çalışmadı.

Bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Doğubayazıt ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçedeki Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'nda, sınırı geçmek isteyen araçlar, uzun kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 6 kilometrelik kuyrukta bulunan tırlar, depolardaki yakıtın donması nedeniyle çalışmadı.

Sürücüler, depoların altında ateş yakarak, araçlarını çalıştırmak için uğraştı.

İran uyruklu tır sürücüsü Ruhullah Seferbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracının mazot deposu donduğu için dün geceden beri kuyrukta beklediğini belirtti.

Sürücülerden Şemsettin İliş ise Özbekistan'dan Kayseri'ye mal götürmek için yola çıktığını ancak soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadığını ifade etti.

İliş, "Aracımın mazotu donunca yolda kaldım. Elimden geldiğince mazotu çözmeye çalışıyorum, halledemezsem usta çağıracağım." dedi.

Sürücülerden Nusret İçin de İstanbul'dan Türkmenistan'a mal götürmek için yola çıktığını ve 2 gündür kuyrukta kaldığını belirterek, "Hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor. Yanımda 2 gün yetecek kadar yemek getirmiştim. Burada mahsur kaldık, yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, soğuk hava nedeniyle Doğubayazıt ilçesine bağlı birçok köyde evlerin içme suyu şebekeleri, dereler ve göletler tamamen dondu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.