Ağrı

Müşterilerine mahcup olmamak için çiftlik kurdu

10:24 04 Mart 2017
Müşterilerine mahcup olmamak için çiftlik kurdu

Patnos ilçesinde kasaplık yapan Mehmet Yılmaz, müşterilerinin et ihtiyacını karşılamak için canlı hayvan bulmakta güçlük çekince çareyi çiftlik kurmakta buldu.

Yılmaz, ilçede bulunan birçok market ve lokantanın et ihtiyacını karşılamak için, ilçeye 4 kilometre uzaklıktaki Yüncüler köyüne kurduğu büyük baş ve küçük baş hayvan çiftliği sayesinde et sıkıntısından kurtuldu.

Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır ilçede kasaplık yaptığını söyledi.

Son yıllarda canlı hayvan bulmakta güçlük çektiklerini anlatan Yılmaz, "Et fiyatları ciddi manada yükseldi. Bu nedenle vatandaşın canlı hayvan alım gücü azaldı. Biz de aynı şekilde hayvan pazarında, canlı hayvan bulmakta zorlanıyorduk. Olsa bile çok pahalı. Mesleğimizi devam ettirebilmek için çareyi çiftlik kurmakta bulduk." diye konuştu.

Hayvancılığın merkezi olan bu bölgelere acil hayvan girmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Piyasadan dolayı hayvan sahipleri fırsatçılık yapıyordu. Yaklaşık 3 bin liralık hayvana 6 bin lira fiyat çekiyorlardı. Mesleğimiz için mecburen bu hayvanları pahalı alıyorduk. Ederi etmeyen hayvanı almak akıl karı değildi. Zarar ediyorduk. Bölgemizde yaşayan vatandaşlar batıya gittiği zaman 10-15 kilogram kırmızı et götürüyordu. Öyle bir duruma geldik ki Batı'dan gelenlerden et istiyorduk. Ama artık et ihtiyacımızı kendi çiftliğimizden karşılıyoruz. Böylelikle hem et sıkıntımız kalmıyor hem de müşterilerimize mahcup olmuyoruz."

Bahar ayında çevre köylerden satın aldıkları hayvanları kurduğu çiftlikte besiye aldıklarını anlatan Yılmaz, bu havanları yaklaşık bir yıl besleyeceklerini ifade etti.

Yılmaz, kaliteli ve taze et talep eden müşterilerine karşı mahcup olmak istemediğini söyledi.

Lokanta işletmecisi Şakir Ataseven, 30 yıldır aynı yerden et aldığını ve çok memnun olduklarını belirterek, "Taze ve kaliteli et alıyoruz. Ondan çok memnunuz. Müşterilerimiz kasabımızı bildikleri için bizi rahat bir şekilde tercih ediyorlar. Kasabımızın kendi çiftliği olduğu için et ihtiyacımızı sıkıntısız gideriyor." diye konuştu.

Lokanta işletmecisi Turan Yıldırım da sadece et ürünleri üzerine çalıştıklarını, bu nedenle sorun yaşamayacakları bir kasapla çalışmak zorunda olduklarına işaret etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.