Ağrı

Ağrı'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı

18:00 15 Mart 2017
Ağrı'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantı düzenlendi.

Ağrı Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Ağrı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından Patnos Kaymakamlığı ve Patnos Esnaf Sanatkarlar Odası iş birliğinde, işveren teşvikleri ve diğer teşviklerin anlatılması amacıyla Patnos Belediyesine ait Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Konferans Salonu'nda toplantı gerçekleştirildi.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" başlıklı toplantıya Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, SGK İl Müdür Yardımcısı Ömer Özmen, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ayşegül Sorguç, Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Laçin ve esnaflar katıldı.

Gıyas Güven, burada yaptığı konuşmada, teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanabileceğini belirterek, şunları aktardı:

"İşverenler, 31 Aralık'a kadar 2016'nın aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 1 Ocak 2017'den itibaren mevcut çalışanlarının yanı sıra ilave alacakları sigortalıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir."

Güven, bugün için bir çalışanın işverene maliyetinin 2 bin 177 lira olduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalı için sadece bin 404 lira ödeyecek olup geriye kalan 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 lira azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017'ye kadar geçerli olacak. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır."

Toplantı, Güven'in, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.