Ağrı

Ağrı'ya KÖYDES yatırımı

15:26 22 Mart 2017
Ağrı'ya KÖYDES yatırımı

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Ağrı’ya bu yıl için 35 milyon 600 bin lira ödenek aktarıldığını belirtti.

Gökçe, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında doğal gaz, Eleşkirt ilçesindeki kayak tesisi, hava limanı, hastanenin açılışı ve kentsel dönüşüm gibi birçok konuda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Gökçe, cazibe merkezleri konusunda iş adamlarıyla görüşme yaptıklarını belirterek, yakın zamanda 300-400 kişinin çalışacağı bir çimento fabrikasının temelini atacaklarını belirtti.

Ağrı’ya 2017 yılında KÖYDES yatırımları için 35 milyon 600 bin lira ödenek gönderildiğini ifade eden Gökçe, şunları kaydetti:

"KÖYDES için 35 milyon 600 bin lira para geldi, şu anda hazır. Daha önce 12-13 milyon geliyordu. Memleketimiz için çok ciddi bir rakam. Bu ne demektir. Bizim kırsalda yaptığımız hizmetlerin bu yıl üç katı fazla hizmet meydana gelecektir. Nüfusumuzun yarısı kırsalda. Bu köy yollarındaki sıcak asfaltın Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığını sizlere söyleyebilirim. Bunu Başbakanımız örnek gösteriyor. 652 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Bu müthiş bir rakamdır. Bu yıl 200 kilometre köy yolunu asfaltlayacağız. Bu Ağrı genelinde 800 kilometreyi geçecektir. Paramız var para konusunda bir sıkıntımız yok. 3 metrelik yollarımız 8 ile 10 metreye çıktı. Muhtarlarımızdan inanılmaz bir talep var. Ana grup yollarımız bitti. Bu yıl tekli köy yollarının asfaltına başlayacağız. Kırsaldaki nüfusun yüzde 60’ı asfalt yoldan yararlanıyor. İnşallah bu yıl yüzde 70’i aşacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.