Ağrı

"Doğubayazıt halkına eziyetin haddi hesabı yok"

13:51 25 Mart 2017
"Doğubayazıt halkına eziyetin haddi hesabı yok"

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, "10 yıllık meslek hayatımda bir çok belediye başkanı ile çalışma imkanı buldum, burada yapılan hırsızlık, talan düzenini emin olun hiçbir yerde görmedim. İşte bu insanlar, sizlerin haklarınızı, yani Kürt kardeşlerimizin haklarını savunmak için oylarınızı aldı. Doğubayazıt halkına yapılan zulmün, eziyetin haddi hesabı yok." dedi.

Akhan, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek belediyenin durumu hakkında bilgi verdi.

Doğubayazıt Belediyesinin yıllık bütçesinin 70 milyon lira, Doğubayazıt Kaymakamlığının ise 5 milyon lira bütçeye sahip olduğuna işaret eden Akhan," Doğubayazıt Kaymakamlığı, yıllık 5 milyon lira bütçesi ile 15 kilometre asfalt dökerken, bundan önceki belediye yönetimi, yıllık 70 milyon lira bütçeyle koskoca bir ilçede sadece 8,5 kilometre asfalt yapmış." dedi.

Akhan, belediyenin 40 milyon lira da borcu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"70 milyonluk bütçenin yanında 40 milyonluk borç olduğunu tespit ettik. Yani hiçbir hizmet üretmiyorsunuz, bunun yanında sürekli borçlanmaya devam ediyorsunuz. Bunun yanı sıra 80 bin nüfuslu Doğubayazıt'ta 420 kişiye belediyede iş verilmiş. Normal şartlarda Doğubayazıt gibi bir ilçede belediyede çalıştırılması gereken kişi sayısı 300 olmalı. Peki alınırken, kimler alınmış, Doğubayazıt'ın fakiri, fukarası, ihtiyaç sahibi insanı mı alınmış, hayır. Urfa'dan, Diyarbakır'dan, Hakkari'den ve Şırnak'tan insanlar getirilmiş, yerleştirilmiş. Her birine 6 bin 500 lira maaş verilmiş, mesaileri de ödenmiş. 10 yıllık meslek hayatımda birçok belediye başkanı ile çalışma imkanı buldum, burada yapılan hırsızlık, talan düzenini emin olun hiçbir yerde görmedim. İşte bu insanlar, sizlerin haklarınızı, yani Kürt kardeşlerimizin haklarını savunmak için oylarınızı aldı. Doğubayazıt halkına yapılan zulmün, eziyetin haddi hesabı yok."

Köyler ve şehir merkezindeki sorunlarını çözmek için Vali Musa Işın yönetiminde ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Akhan, Ağrı İl Özel İdaresi aracılığıyla sağlanan ödeneklerle bugüne kadar köylerde çok ciddi çalışmalar yapıldığını ve bundan sonra da bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Programa, Vali Musa Işın, Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İl Müftüsü İbrahim Gemici ve AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Avukat Nebahat Öner de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.