Ağrı

İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer Buluşması

22:07 25 Mart 2017
İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer Buluşması

Ağrı Valisi Musa Işın, "Bugün Türkiye'de, 'benim maddi durumum iyi değil, ben okuyamam' diyebilecek hiçbir öğrenci yoktur. Gerek devletimiz, gerek İbrahim Çeçen Vakfı gibi vakıflar mutlaka öğrencilerimize burs vermektedir." dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu'nda "İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer Buluşması" konulu program düzenlendi.

Toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Meral Dinçer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Işın, burada yaptığı açıklamada, liseyi bitirdiği dönemde birçok arkadaşının üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadıklarını söyledi.

Türkiye'de şu an eğitimin çok iyi koşullarda verildiğini belirten Işın, "Bugün Türkiye'de benim maddi durumum iyi değildir, ben okuyamam diyebilecek hiçbir öğrenci yoktur. Gerek devletimiz, gerek İbrahim Çeçen Vakfı gibi vakıflar mutlaka öğrencilerimize burs vermektedir." dedi.

Devletin güçlü olduğuna vurgu yapan Işın, şöyle konuştu:

"Sağlıkta da aynı sözlerimi ifade ediyorum. Şimdi ben hastaneye gidemiyorum, ilaçlarımı alamıyorum, tedavi olamıyorum diyen varsa gelsin yine sorumlusu benim diyorum. Üçüncü bir şey daha söylüyorum. Ben acım, aç yatıyorum, aç dolaşıyorum diyen varsa gelsin yine sorumlusu benim, o aç yatarken biz yatağımızda tok yatamayız diyorum. Sevgili öğrenciler tabi ki bunu söylüyorsam, devletimizin sayesinde söylüyorum. Bunu 20 yıl önce söyleyemezdim. Ben bunu ancak son yıllarda söyleyebiliyorum. Neden çünkü devletimiz artık zenginleşti. Bunun kıymetini bilelim arkadaşlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.