Ağrı

Ağrı İHH, "İHH Marmara Afet Yönetim Merkezi"nin açılışına katıldı

18:24 19 Ağustos 2017
Ağrı İHH, "İHH Marmara Afet Yönetim Merkezi"nin açılışına katıldı

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, İHH İnsani Yardım Vakfınca, Türkiye ve dünya genelinde meydana gelebilecek afetlere hızlı müdahale edebilmek amacıyla Bursa'da inşa edilen İHH Marmara Afet Yönetim Merkezinin açılışına katıldı.

Engin, yaptığı açıklamada, "İHH Marmara Afet Yönetim Merkezi"nin her türlü donanıma sahip bir bina olarak inşa edildiğini söyledi.

"Bu merkezde Türkiye'nin her tarafından kardeşlerimiz gelip eğitim görecek ve dünyanın neresinde bir afet varsa oraya ulaşmaya çalışacak." diyen Engin, merkez ile İHH'nın eğitimler vereceğini, bu eğitimler sayesinde afet durumlarına hızlı ve etkin şekilde müdahalede edilerek can kayıplarının minimize edileceğini anlattı.

Engin, şöyle konuştu:

"7 bin 200 metrekarelik kapalı kullanım alanı bulunan merkezde acil yardım ve arama kurtarma eğitimleri verilecek. Binada ayrıca 60 kişilik misafirhane ve 2 konferans salonu bulunuyor. Burada illerimizdeki İHH İnsani Yardım derneklerimizin arama kurtarma ve acil yardım ekipleri eğitilecek. Halka açık ilkyardım ve arama kurtarma eğitimleri verilebilecek. Ayrıca daha da önemlisi bu merkez üzerinden Milli Eğitim Bakanlığımızla bir protokol yapılıp okullarımızda çocuklara da eğitimler verilecek."

Tam güvenlik sistemiyle donatılan merkezin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirten Engin, "Merkezin yapımında emeği geçen herkesten, yer tahsisinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesinden ve bağışlarıyla böyle hayırlı çalışmaların oluşmasına destek veren tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.