Ağrı

"Eğitime yapacağım katkıları devam ettireceğim"

09:28 18 Ekim 2017
"Eğitime yapacağım katkıları devam ettireceğim"

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, "Bu üniversiteye (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi) ilk teşebbüs ettiğimde ana düşüncem, Ağrı'nın önce eğitimine, sonra ekonomisine ve sosyal hayatına bir Ağrılı olarak katkı sağlamak." dedi.

Çeçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) düzenlenecek "4. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu" programına katılmak üzere kentte geldiğini belirterek "Uzun süredir gelemediğim kente sempozyum dolayısıyla geldim. Akademisyenlerle tanıştık, öğrencilerle sohbet ettik. Sempozyumda da kendi tecrübelerimi öğrencilere anlatmaya çalışacağım." dedi.

Eğitime sürekli katkı sunacağını vurgulayan Çeçen, şöyle devam etti:

"Allah ömür verdiği sürece üniversiteye katkılarımız devam edecektir. Benden sonra da inşallah çocuklarım da vakıf kanalıyla öğrencilerimizin kaliteli eğitimleri için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız. Tabii sadece bizim katkılarımızla üniversiteyi bir yere getirmemiz mümkün değildir. Önemli olan burada öğretim görevlilerimiz, akademisyenlerimiz, rektörümüzün çalışmaları ve onların öğrencilere kaliteli eğitim verip kaliteli meslek sahibi insanları ülkemize kazandırmaları. Üniversitemizde 12 bin öğrencimiz var bu Ağrı nüfusunun yüzde 10'una tekabül ediyor. Bu ne demek, aynı zamanda Ağrı'nın ekonomisine, sosyal hayatına da çok büyük katkılar sağlıyor. Lokalde internet kafeler, öğrenci yurtları gibi sosyal mekanlar yapılmış ve Ağrı'nın ekonomisine bu öğrenciler çok büyük katkılar sağlıyor. Bu üniversiteye ilk teşebbüs ettiğimde ana düşüncem Ağrı'nın önce eğitimine, sonra ekonomisine ve sosyal hayatına bir Ağrılı olarak katkı sağlamak."

Çeçen, kentin gelişmesinde Ağrılılara çok iş düştüğünü ifade ederek şunları söyledi:

"Kendi anlayışım var 'Bu iş nasıl çözülür' diye düşündüm. Tek çözüm yolu eğitimdir. Eğitimin yaygınlaşması ve kaliteli eğitim. İnsanımız iyi eğitilir, kaliteli eğitim alırsa beceri ve Ağrı'ya katkıları daha fazla olacaktır. Biz ancak o zaman diğer illere göre kendi gücümüzle mesafe alırız. Kendi gücümüzü, devletin gücüyle diğer illere göre daha fazla yapacağız ki Ağrı'yı yukarı sıralara taşıyalım. Biz Ağrılılar böyle kaldığımız müddetçe, bu rehavetin içerisinde olduğumuz müddetçe sonuncu olmaktan kurtulamayacağız."

IC Vakfı olarak 10 bin öğrenciye burs verdiklerini anlatan Çeçen, şunları kaydetti:

"Ben de kendime misyon edindim. Sadece eğitime katkı yapmak. Ne yapıyorum şimdi? Burada okullar yaptık, üniversitede neler yaptığımı biliyorsunuz. Şu anda vakfımız kanalı ile 1986 yılından itibaren Ağrılı gençlere karşılıksız burs veriyoruz. Şu ana kadar 10 bine yakın gencimiz karşılıksız burs alarak meslek sahibi oldular. Halen devam ediyor. Geçen yıl 2 bin öğrenciye burs verdik. Bunlardan bir kısmı Ağrı Üniversitesinde okuyanlar, bir kısmı da Ağrılı olup da yurdun çeşitli illerinde eğitim gören başarılı, yardıma muhtaç, herhangi bir olaya karışmamış öğrencileri tespit ederek burs veriyoruz. İbrahim Çeçen olarak misyonum Ağrı'nın eğitimine ne kadar imkanım varsa o kadar eğitime seferber etmek. Başka bir yatırım konusunu da düşünmüyorum. Bana başka türlü müracaatlarda oluyor işte 'Fabrika kuralım.' diye. Benim işim o değildir. Ben Ağrı'dan bir şey alarak yapmıyorum bunları. Dışarıdan kazandığımla Ağrı ve Ağrılıya veriyorum. Ağrı'ya vereceğim müjde, eğitime yapacağım katkıları devam ettireceğim."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.