Ağrı

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

16:02 10 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Ağrı'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

Yeşilay Ağrı Şubesi koordinasyonunda, Gençlik Merkezi önünde toplanan grup üyeleri, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

ABD ve İsrail aleyhine pankart ve dövizler taşıyan grup üyeleri, daha sonra yaklaşık 10 kilometre yürüyerek Merkez Camisi önüne geldi.

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan, burada yaptığı basın açıklamasında, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararına, sıfırın altında 15 derecede 10 kilometre yürüyerek tepki gösterdiklerini söyledi.

Aslan, "Yürüyüşümüzü, vicdanlarımızın ölmemesi için barış ve kardeşliğin başkenti olan, huzurun her daim hakim olması gereken Kudüs adına gerçekleştirdik." dedi.

ABD'nin kararının insanlık vicdanını yaraladığını belirten Aslan, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin, Ortadoğu'da yaşayan kadim milletlerin kardeşliğine ve barışına zarar vereceği aşikardır. Başta Birleşmiş Milletler kararları olmak üzere bütün uluslararası düzenlere aykırı verilmiş bu karardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Bizler Ağrı'nın gençleri, yetişkinleri, yaşlıları, kadın ve erkekleri olmak üzere bu kararı tanımadığımızı tüm dünyaya beyan ediyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından dua eden grup daha sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.