Ağrı

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

17:54 12 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kınandı.

Eleşkirt Celal Oruç Yüksek Okulu önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerinde döviz ve pankart ile İsrail ve ABD'yi protesto etti.

Grup adına açıklama yapan, Vahap Santor Kudüs'ün savaşın değil barışın şehri olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihinin en kanlı ve zalim dönemlerinin yaşandığını belirten Santor, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi elçiliğini taşıma kararı alması İsrail’in bütün Filistin’i başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır." dedi.

İsrail’in Kudüs’teki varlığı gayri meşru olduğunu vurgulayan Santor, şunları kaydetti:

"Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir. Onaylanması da mümkün olamaz. Dünyada ki bütün Müslümanların İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu toplantıdan mutlak surette Kudüs ve Fillistin'in özgürleşmesi için somut adımların atılmasını da bekliyoruz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. İslamın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz."

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan ve tekbir getiren grup dağıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.