Ağrı

Ağrı'da "81 İliz Hepimiz Biriz" projesi

19:06 14 Aralık 2017
Ağrı'da "81 İliz Hepimiz Biriz" projesi

Patnos Şehit Astsubay Ömer Halis Demir konferans salonundan etkinlikte, Proje koordinatörü Nuray Bölükbaşı yaptığı açıklamada, proje kapsamında 81 ilden 81 okul ve 81 öğretmenin bir araya geldiğini belirttti.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, "81 İliz, Hepimiz Biriz" projesi kapsamında sergi açıldı.

"Okullarda bu hafta 'Yerli Malı Haftası' olarak kutlanıyor. Bu projeyle de 'Yerli Malı Haftalarında' alışılagelen yeme içmenin dışına çıkıp, ülkemizde üretilen yerel ürünlerimiz, turistik yerler, kültürel öğelerimizi içeren konular hakkında her okul kendi afişini hazırladı." diyen Bölükbaşı proje kapsamındaki serginin 81 ilde aynı anda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Bunun milli birliğimize de güç katacağını düşünüyorum. Biz öğretmenlerin meslek hayatlarında aldıkları en önemli ve en büyük hediye yıllar sonra dahi öğrencileri tarafından hatırlanmaktır. Bunu da ancak çocuklarımızın yüreklerine dokunabilirsek yaşayabiliriz. Öğrencilerimizin hayatında unutamayacakları işlere, onlarla birlikte çalışarak imza atmak biz öğretmenlerin en büyük kazancıdır. Bizler, '81 İliz, Hepimiz Biriz' projesi ile tüm Türkiye'de görev yapan gönüllü öğretmenlerimizle öğrencilerimizin yüreklerine attığımız imzanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sergimiz 2 gün boyunca açık kalacak, tüm halkımızı bekliyoruz."

Programda Cengiz Çıkrık Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları folklor gösterilerinin ardından, gelen katılımcılara yöresel yemek "Halise" ikram edildi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, Emniyet Müdürü Zafer Akpınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri Fikret Ayaz ve Akif Dadaş, Patnos İlçe Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.