Ağrı

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

15:06 16 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, Ağrı’da yapılan basın açıklamasıyla ve araç konvoyuyla şehir turu atılarak protesto edildi.

Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) öncülüğünde, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar, belediye otoparkında toplanarak ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Grup adına bir açıklama yapan Veysel Çağlar, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail’in Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarının devam ettiğini söyledi.

Bölgede akan kanın, bütün iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan yada dolaylı olarak İsrail’in bulunduğunu belirten Çağlar, şöyle devam etti:

"Siyonist İsrail yönetimi, bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların içinde bulunduğu geniş coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır."

Kudüs’ün gerçek manada özgür olana kadar asla geri adım atmayacaklarını ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

"Bugün başta Filistin olmak üzere Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, dünyanın muhtelif yerlerinde zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve ‘Müslümanlar ancak kardeştirler’ ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık. Kudüs bizim kalbimiz, kalbimizi söküp atmalarına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Hakikati haykırmak boynumuzun borcu, biz AKADAP olarak her zaman özgürlüğün ve insanlığın inşası için haykırmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından araçlarıyla konvoy oluşturanlar korna çalarak şehir turu attı. Türk ve Filistin bayrakları sallayan araçtakilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Şehir turunun ardından protesto gösterisi sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.