Ağrı

Vali Elban pazar alış verişine çıktı

15:49 10 Şubat 2018
Vali Elban pazar alış verişine çıktı

Ağrı Valisi Süleyman Elban hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiği kentte halk pazarında alış verişe çıktı.

Son 40 yılın en yağışsız döneminin yaşandığı Ağrı'da, güzel hava vatandaş ve esnafın yüzünü güldürdü.

Önceki yıllarda metrelerce kar yağışı, buz sarkıtları ve dondurucu soğukların yaşandığı kentte, bu sene sıcak ve yağışsız bir dönem geçiriyor.

Kentteki güzel havayı vatandaşlar gibi fırsata çeviren Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban da, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulan halk pazarında alış veriş yaptı.

Pazar alış verişi yapan Elban, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kentin hava şartları açısından güzel bir dönem yaşadığını ifade eden Vali Elban, kendisinin de bu nedenle kurulu pazarı ziyaret ettiğini söyledi.

"Son 30-40 yıldan beri görülmemiş sıcak bir mevsim geçiyor" diyen Elban, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla vatandaşlarımız da şubat ayı olmasına rağmen açık semt pazarlarında gönül rahatlığıyla alış veriş yapabiliyorlar. Her türlü sebze, meyve de soğuktan etkilenmeden pazarda satılıyor.

Ben de bir vatandaş olarak onlar gibi bu havayı fırsata çevirip pazar yerinde alış veriş yapayım istedim. Şükür ülkemizin her hangi bir bölgesinde bulunan her türlü meyve ve sebze rahatlıkla soğuktan etkilenmeden burada satılmakta. Keyifli bir alış veriş oldu benim için, özlemiştik pazar alış verişini."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.