Ağrı

Karla mücadele ekiplerinin zorlu kış mesaisi

09:40 07 Mart 2018
Karla mücadele ekiplerinin zorlu kış mesaisi

Ağrı İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kış mevsimi boyunca ulaşıma kapanan köy ve mezra yolunu 5 günlük zorlu çalışma sonucu açtı.

Her yıl kış mevsiminin gelişiyle aylarca yolu tipi ve yağış nedeniyle ulaşım sağlanamayan Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu köyü, Balıklı Göl ve Yaylacık mezrası, 10 metreyi aşan kar kalınlığı ile esareti en fazla yaşayan yerleşim yerlerinin başında geliyor.

2 bin 550 rakıma sahip bölgede kar yağışı ve tipiye rağmen 5 gün boyunca çalışmalarını aralıksız sürdüren karla mücadele ekipleri, mevcut yolları açarak vatandaşın kar mağduriyetine son verdi.

Önceki yıllara göre bu yıl kış mevsiminin çetin geçmemesini de fırsata çeviren ekipler, dün itibarıyla vatandaşların ilçe ile ulaşım sorununu da çözmüş oldu.

-"Karla mücadele, fedakarlık ve gönül işidir"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin 5 günlük çalışmasının başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Balıklı Göl, Tanyolu köyü ve Yaylacık mezrasında çalışmaları yürüten ekiplerin zorlu şartlara rağmen yolu açtığını aktaran Tenekeci, şunları kaydetti:

"Bu bölgemiz 2 bin 550 rakıma sahip olduğu için yüksek bir kesim ve fırtınanın çok sık aralıklarla tekrar ettiği bir bölge. İdaremiz mesai mefhumu gözetmeden 24 saat esasına bağlı olarak çalışıyor. Çalışmaların bulunduğu noktada fırtına sürekli yolu kapadığı için buradaki işimizde bir süreklilik gerektiriyor. 3 tane iş makinemiz ve 4 tane acil destek binek aracımız bu bölgede çalışıyor. Buna karşı karla mücadele kapsamında ovada bir sıkıntımız yok. Dağlık kesimlerde çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'nin en genç ve güçlü araç filosuyla vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. 5 gündür burada her türlü fedakarlığı gösteren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum çünkü karla mücadele aynı zamanda bir fedakarlık ve gönül işidir."

Çalışmaları yerinde takip eden İlçe Özel İdaresi Müdürü Haluk Yıldırım ve Saha Amiri Oktay Aslan da vatandaşların ulaşım sorununu çözdükleri için mutlu olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.