Ağrı

"28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın" talebi

16:41 28 Mart 2018
"28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın" talebi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan, 28 Şubat döneminde siyasi olarak yapılan yargılamalarla hapisle cezalandırılanların serbest bırakılmasını talep etti.

Aslan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat zulmünü yaşayan ve dönemin haksız yargılamalarının kurbanı olan 600'den fazla kişinin halen cezaevlerinde bulunduğunu belirtti.

Hukuksuzluğun biran önce sona ermesi gerektiğini ifade eden Aslan, haksız yargılamalar sona erene kadar haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Dernek Üyesi Mustafa Taştan ise bu konuda hazırlanan bildiriyi okudu.

Haksızlığın sona ermesini talep ettiklerini ifade eden Taştan, okuduğu bildiriyle şunları kaydetti:

"Üzerinden 21 yıl geçen, hemen herkes tarafından darbe olduğu ifade edilen ve en azından bir kanadı müebbet hapis talebiyle yargılanan bir darbenin etkisiyle cezaevlerinde 20-25 yılı aşkın sürelerdir tutulan 28 Şubat mahpusları, başbakanından cumhurbaşkanına hemen her etkili ve yetkili ismin beyanlarına rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam etmektedirler.

MAZLUMDER olarak binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını, bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak hesap sorulmasını, 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını, 28 Şubat mahpuslarının derhal serbest bırakılarak adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını talep ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.