Ağrı

STK'lar Patnos için bir araya geldi

15:35 07 Mayıs 2018
STK'lar Patnos için bir araya geldi

Patnos'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) düzenlenen toplantıda ilçenin mevcut durumu ve geleceğe yönelik yapılabilecek çalışmaları tartıştı.

İlçedeki bir lokantada düzenlenen toplantıda, STK'ların bir çatı altında toplanması ve tek ses olması amacıyla Patnos Birlik Platformu (PABİP) adı altında faaliyet yürütülmesi kararlaştırıldı.

Platform adına konuşan Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, platformu yeni kurduklarını, birkaç gün sonra genel kurula gideceklerini söyledi.

Patnos'un sosyal, kültürel ve ekonomik meselelerini çözmek veya çözümüne katkıda bulunmak amacıyla oluşturulacak kurullarda yer alacaklarını aktaran Yavuz, şöyle konuştu:

"Öncü olmak ve toplumun tüm kesimleri ile birlikte sorunların ortadan kaldırılması yönünde hareket birliğini sağlamak yazılı olmayan görevlerimiz içerisindedir. Sivil toplum kuruluşlarının proje ve önerilerini gerek bürokrasi gerekse siyasi mercilere iletme noktasında rehber olacağız. İmkanlar ölçüsünde bu zamana kadar ilçe için faydalı hiçbir işten kaçınmadık, bu saatten sonra da kaçınmayacağız."

Toplantıya, ilçede faaliyet yürüten, oda, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.