Ağrı

Doğubayazıt'ta sel riskine karşı çalışma başlatıldı

14:12 13 Haziran 2018
Doğubayazıt'ta sel riskine karşı çalışma başlatıldı

Doğubayazıt Belediyesi Su ve Kanalizasyon ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından aşırı yağışların devam ettiği ilçede muhtemel sel felaketlerini önlemek amacıyla çalışma başlatıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde muhtemel sel riskine karşı belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar kapsamında, yağışlardan en çok etkilenen Hasankeyf Mahallesi'nden geçen mevcut dere yatağının yönü değiştirildi.

İlçe merkezindeyse su birikintilerine yol açan eski mazgalların yerine yenileri yapılıyor.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır devam eden çarpık kentleşme ve altyapı sorunları nedeniyle kısa süreli yağışlarda bile ilçenin sel riskiyle kar karşıya kaldığını söyledi.

Belediye olarak, göreve geldiklerinden bu zamana kadar ilçenin köklü sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için gayret sarf ettiklerini anlatan Akhan, şöyle konuştu:

"Altyapı noktasında 20 yıldır hiçbir hizmet görmeyen Doğubayazıt'ta vatandaşlarımızın muhtemel sel felaketlerinden etkilenmemeleri için DSİ ile birlikte ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlattık. Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşanan su taşkınlarında birçok evin sular altında kalmasına yol açan Hasankeyf Mahallesi'nden geçen dere yatağına el attık. Çok şükür çalışmalarımızı tamamlayarak dere yatağının yönünü değişirdik ve muhtemel su taşkını riskini en aza indirdik. İlçe merkezinde de su birikintilerine yol açan eski mazgalların yerlerineyse yenilerini yapmaya devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.