Ağrı

Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü

18:48 14 Haziran 2018
Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü

Beraberindeki heyetle Ağrı Valiliğine gelen İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Vali Süleyman Elban tarafından kabul edildi.

Ağrı'da, Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Günün anısına hediye edilen jandarma heykelini beğendiğini ifade eden Elban, Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü kutladı.

İl Jandarma Komutanlığında devam eden program, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşu ile başladı.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in gün dolayısıyla gönderdiği mesajları okundu.

Vali Elban, törende yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının 179 yıl gibi köklü bir kurumsal geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Jandarmanın kurulduğu günden itibaren sürekli kendini geliştiren, görev alanını yenileyen devasa bir teşkilat olduğunu belirten Elban, şunları kaydetti:

"Jandarma aynı zamanda bir fedakarlıktır. Kendi görev alanının dışında olup olmadığına, ülkenin içerisi veya dışarısına bakmadan her türlü görevi yerine getirmiş, kendisine sığınanlara da sıcak bir yuva olmuştur. Jandarmamız, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmiş, ama o kendisine kurulduğu gün verilmiş olan disiplin, fedakarlık ve özveriden hiç vazgeçmemiştir. Bu kahramanlık, fedakarlık ve şeref ordusunun bugününü paylaştığım için kendimi çok bahtiyar hissediyorum."

Elban, görevi başında şehit düşen güvenlik görevlilerini de rahmetle yad ederek, jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

- "Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur"

İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin de 179 yılını başarılarla geçiren Jandarma Genel Komutanlığı mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmak için jandarmanın yaşamın her anında görevde olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan topraklarımızın üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur."

Konuşmaların ardından narkotik ve bomba imha köpeklerince gösteri sunuldu ve silah serisi gezildi.

Törene, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya ile kurum müdürleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.