Ağrı

Ağrı'da kaybolan küçük Leyla'nın ölü bulunması

14:50 04 Temmuz 2018
Ağrı'da kaybolan küçük Leyla'nın ölü bulunması

Ağrı'da dedesine bayram ziyareti için gittiği köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının kent merkezinde ikamet eden Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan kızları Leyla Aydemir ile ilgili yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Leyla'nın ölü bulunmasıyla ilgisi olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan bir kadın, Ağrı İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Üç cumhuriyet savcısının görevlendirildiği dosyada, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

- Olayın geçmişi

Ağrı'nın Bezirhane köyünde, Ramazan Bayramı'nda kaybolan Leyla Aydemir'in bulunması için çalışma başlatılmış, bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köy içindeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlar, kadavra köpekleri de kullanılarak aranmıştı.

Leyla Aydemir'in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra dün, köye 2 kilometre mesafede kent merkezine giden yolun yakınındaki akarsu kenarında ağaçların arasında bulunmuştu.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir kadın gözaltına alınmış, vücudunda herhangi bir darp ya da yara izine rastlanmayan Aydemir'in cenazesi ise Bezirhane köyünde defnedilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.