Ağrı

Leyla cinayetinde yeni gelişme! Tutuklu kuzen...

11:30 25 Temmuz 2018 5 Yorum Var
Leyla cinayetinde yeni gelişme! Tutuklu kuzen...

Ağrı'da Leyla Aydemir'in (4) kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan tutuklanan baba Nihat Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Aydemir'in tutukluluk kararına itiraz, reddedildi.

Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6'ncısı olan Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı'nın ilk günü, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. Günlerce aranan ve tüm Türkiye'nin bulunması için seferber olduğu Leyla'nın cansız bedeni, 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde su içerisinde yüzüstü bulundu. Üzerinde sadece 'nazar boncuklu' kolyesi kalan minik Leyla Aydemir'in kıyafetleri de yine daha önce defalarca aranan, cansız bedeninin bulunduğu yerde, bir hafta sonra tarla biçmeye giden köylüler tarafından bulundu.

Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Leyla'nın açlıktan öldüğü belirlendi. Leyla Aydemir'in öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan baba Nihat Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Aydemir, 18 Temmuz'da 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Tutuklanan Mehmet Aydemir için Ağrı Barosu tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 150/3 madde uyarınca 'zorunlu müdafi' görevlendirildi. Mehmet Aydemir için atanan zorunlu avukatın görevi gereği tutukluluğa itiraz ettiğini belirten Baro Başkanı Ali Artuk, "CMK ilgili maddeleri uyarınca alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada müdafi görevlendirilir. Leyla Aydemir cinayetinde tutuklanan Mehmet Aydemir için de baromuz tarafından zorunlu müdafi atandı. Tutuklu bulunan şahsın baro tarafından görevlendirilen zorunlu müdafiinin mevcut tutukluluk kararına yapmış olduğu tahliyeye dönük itirazı, üst mahkeme  olan Patnos Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi" diye konuştu.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • itiraf veya delil 5 yıl önce Şikayet Et
    Aile içinde eskiden gelen kin ve husumet var şüphelinin konuşma biçiminden o anlaşılıyor. Ayrıca adam pkklı yani dinsiz kafir. Ama yine de bunlar delil ve itirafın yerine geçemez. Sorguyu yapanların bu işte hiç de ehil olmadıkları çok açık. Tek bir parlak zekalı Sherlock Holmes falan yok yüz küsür kişi içinde olayı çözmeye çalışan orası kesin. Saldım çayıra dua etcem mevlam kayıra her işimiz böyle malesef.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba çocuk öylesine dolaşırken suya rastlayıp da üstünü çıkarıp suya girmek isterken düşmüş olamaz mı? Çok küçük olduğu için de artık kalkamamış olamaz mı? Gerçekten herkesin zihnini yoran çok ilginç bir olay. Çoğu insan da bedensel olarak yoruldu.
    Cevapla
  • Beren 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir şey olamaz çünkü oralar sürekli arandı, çocuk tamamen soyunup suya girmez zaten özellikle yüz üstü bırakılmış oraya
    İlk beğenen sen ol
  • Memoral 5 yıl önce Şikayet Et
    Vu adamın öldürdüğü kesin mi bilen varmı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğa dena testi yapıldımı? Ailenin sakladığı bir şey var...
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu babalarının malı gibi görmüşler ,ister döverim,ister severim ,ister öldürürüm. Çocuk benim değil mi. Çocuğa ve kadına uzanan eller kırılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.