Ağrı

Milletvekili Çelebi, sızıntı bölgesinde incelemede bulundu

10:46 16 Eylül 2018
Milletvekili Çelebi, sızıntı bölgesinde incelemede bulundu

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 100. Yıl Mahallesi'nde meydana gelen gaz sızıntısıyla ilgili incelemede bulundu.

Çelebi, mahalledeki bir evin kanalizasyon şebekesinden sızdığı düşünülen gaz nedeniyle aynı aileden 5 kişinin zehirlendiği bölgede incelemede bulundu.

Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hastalar ve gaz sızıntısıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Çelebi, "Geçtiğimiz günlerde 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan bir evimizde, bir zehirlenme vakası meydana gelmişti. Bu kısmi zehirlenme vakasına yönelik İl Sağlık Müdürlüğümüzce yaralılarımıza gereken tetkikler yapılmış ve tedavileri tamamlandı. Bu vakanın olduğu yere gelerek olay hakkında gerekli incelemelerin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığımız, Cezaevi Savcılığımız, İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik alan incelemesinde bulunduk. Olay hakkında AFAD, Cezaevi ve Sağlık Müdürlüğümüze ait raporlara göre bakanlığımızla görüşerek, gereken çalışmaları yürüteceğiz. Önümüzdeki hafta inşallah bu olayı bir neticeye bağlamaya çalışacağız." diye konuştu.

Ziyarette gazetecilerin Ağrı'ya ataması yapılan 148 doktorla ilgili soruya ilişkin Çelebi, şöyle konuştu:

"Dün itibarıyla 148 doktor atandı. Periyodik olarak her atamada yüzün üzerinde doktor ataması yapılacak. Bunun yanı sıra özellikle anjiyo ünitesi ve iki ilçemizde MR ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah bunları önümüzdeki süreçte tamamladıktan sonra açıklayacağız."

Çelebi'ye, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Cezaevi Savcısı Serkan Eroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül, Ağrı M Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Adem Tatlıson ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk eşlik etti.

-Olay

Çelebi ve beraberindeki heyetin inceleme yaptığı alanda geçen yıl içerisinde gaz sızıntısı meydana gelmiş, Ağrı Kapalı Cezaevi'nde yaşanan sızıntı nedeniyle 51 kişi zehirlenmişti. Yaşanan olayın ardından Er İdris Güleç gazdan zehirlenerek şehit düşmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.