Ağrı

AİÇÜ ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

18:24 12 Aralık 2018
AİÇÜ ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gıyas Güven'in imzalarıyla hayata geçirilen protokol çerçevesinde iki kurum arasında işbirliği geliştirilecek.

Rektör Karabulut, üniversite ile İŞKUR arasında hali hazırda devam eden projeler olduğunu, imzalanan yeni protokolle iki kurum arasındaki işbirliğinin daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

Karabulut, "İŞKUR gibi büyük ve ülkemiz için önemli bir kurumun gücünden doğru planlamalar yaparak istifade etmenin Ağrı’ya ve bölgemize olumlu yansımaları olacağına inanıyorum. İşbirliği hususundaki nazik tutumlarından ötürü Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gıyas Güven'e teşekkür ederim." diye konuştu.

Güven ise, imzalan protokol çerçevesinde ileriki dönemlerde de İŞKUR desteğiyle personellerin üniversitede istihdam edileceğini ifade etti.

İŞKUR'a bağlı uzman personellerin haftanın belli günlerinde üniversitede danışmanlık noktaları kurarak öğrencilere gelecek iş planlamalarıyla ilgili rehberlik yapacağını aktaran Güven, bunun dışında üniversitenin arşivlerinin de e-arşiv yöntemiyle kaydedildiğini aktardı.

Bu anlamda üniversite öğrencilerinin de belli bir miktar destek aldığını anlatan Güven, protokol kapsamında üniversitenin e-arşiv gibi önemli bir işini de yaptırdıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.