Ağrı

Hafızlık ve Kur'an okuma yarışması

09:56 19 Aralık 2018
Hafızlık ve Kur'an okuma yarışması

Ağrı'da İmam Hatip Ortaokulları arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma yarışması yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada, kura ile sıraları belirlenen öğrenciler, jüri üyeleri ve izleyiciler önünde yarıştı.

Hafızlık kategorisinde, merkez Muhammed Celali Ortaokulu öğrencisi Muhammed Cüneyt Kaya birinci, aynı okuldan Adem Akdemet ikinci, Mensur Kaynak ise üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma kategorisinde, kızlarda Muhammed Celali Ortaokulu öğrencisi Nur Barho birinci, merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Özlem Taştan ikinci ve Tutak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Göknur Tek üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren öğrencilere belge ve ödüllerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Hutbe Okuma, Ezan Okuma yarışmalarının 1. dönem, Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının ise 2. dönem farklı ilçelerde yapılacağını belirten Tekin, ayrıca Ezan Okuma Bölge Finalinin de Ağrı'da yapılacağını ifade etti.

Program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler korosu ve bir grup öğrencinin işaret diliyle ilahiler okumasıyla son buldu.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.