Ağrı

Sesi duyan sokağa fırladı! 'İçerisinde olsaydım...'

11:43 06 Mart 2019
Sesi duyan sokağa fırladı! 'İçerisinde olsaydım...'

Ağrı’da bir süredir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle binaların çatılarında oluşan kar ve buz kütleleri, havaların ısınmasıyla düşmeye başladı. Kar ve buz kütlelerinin altında kalan 10 araçta hasar oluştu.

Kentte bir süredir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle  binaların çatılarında oluşan kar ve buz kütleleri, havaların ısınmasıyla düşmeye  başladı.

Cadde ve sokaklardaki vatandaşlar ile araçlar için de risk oluşturan kar ve buz kütleleri, sabah saatlerinde Yavuz Mahallesi'nde bulunan inşaat  halindeki 6 katlı bir binanın çatısından düştü.

Sokakta park halindeki 8 aracı, üzerine düşerek kullanılamaz hale  getiren kar yığını ve buz parçalarının çevreye yayılması üzerine bir binanın  birinci katındaki dairenin de camı kırıldı.

Şans eseri sokakta kimsenin bulunmaması sebebiyle vatandaşların zarar görmediği olayda, araçları hasar gören sürücüler ise üzüntü yaşadı. Araçlar,  polislerce çekici yardımıyla çekildi.

Hasar gören bir aracın sahibi Mehmet Nuri Odunkıran, aracını park ettikten yarım saat sonra olayın meydana  geldiğini söyledi.

Üzüldüğünü, ancak tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu  dile getiren Odunkıran, şunları söyledi:

"Aracımı karşı şeride park ettim. Yarım saat sonra çatıdan düşen kar  benim aracımın da yer aldığı 8 aracı maalesef bu hale getirdi. Burası çarşı  merkezi Allah korusun sokaktan öğrenciler ya da içinde insan olan araçlar  geçiyor, can kaybı da olabilirdi. İyi ki  8 araca mal oldu ya cana mal olsaydı o  zaman çok büyük bir felaket olurdu."

Odunkıran, karın düştüğü binanın çatısında kar korumasının  bulunmadığını ifade ederek, "Burası her zaman rutin şekilde gelip araçlarımızı  park ettiğimiz yerler. Binanın yakınına park etmemiştim, karşı şeride park  etmişim. O esnada aracı park etmeye ya da kalkış yapmaya çalışıyor olabilirdim.  Aracın içerisinde olsaydım hiçbir şekilde canlı çıkma şansımız yoktu, araç  tamamen hurda oldu." şeklinde konuştu.

Eleşkirt ilçesinde de iki katlı binanın çatısından düşen kar kütlesi  cep telefonlarıyla kaydedildi.

Cumhuriyet  Caddesi'ndeki binanın çatısından düşen kar kütlesi  nedeniyle park halindeki 2 araçta küçük çaplı hasar oluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.