20 yıl boyunca antidepresan kullandı, bırakınca...

20 yıl boyunca doktorların boşu boşuna antidepresan kullanmaya mahkum ettiği adam bıraktıktan 6 yıl sonra bile ilaçların yan etkilerinden kurtulamadı.

20 yıl boyunca antidepresan kullandı, bırakınca...
20 yıl boyunca antidepresan kullandı, bırakınca...
GİRİŞ 01.02.2017 11:54 GÜNCELLEME 01.02.2017 14:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Vikont Luke Montagu, 20 yıl boyunca boşu boşuna kullandığı antidepresanların etkisini bıraktıktan 6 yıl sonra hala hissettiğini söyledi. Antidepresanları bırakmak Montagu'yu neredeyse çıldırtıyordu. Pek çok kişi gereksiz antidepresan kullanımını kabusunu yaşıyor. Montagu, kendisi gibi antidepresanlara mahkum olanlara yardımcı olmak için bir kampanya başlattı. Yaşadıklarını  anlattı:

"Hikayem 19 yaşında kronik sinüzit ameliyatı olduktan sonra başladı. Uyandığımda başım dayanılmaz şekilde ağrıyordu. 2 hafta boyunca ailemin evinde kaldım. Baş ağrısı ve kaygı hali bir türlü geçmiyordu. Yatak odamdan çıkamıyordum.
 
"Baş ağrım azaldı ancak kendimi gerçeklerden uzak hissetmeye başladım. Semptomların operasyondan kaynaklandığından emindim. Birçok araştırma, genel anestezinin zihinsel problemlere yol açtığını gösteriyordu.

İrlandalı bir doktor, kimyasal dengesizlik teşhisi koydu. Kimyasal dengesizlik teorisinin asla kanıtlanmamış bir teori olduğunu çok geç öğrendim. Verdiği cevap karşısında rahatlamıştım.
 
"Bana bir çeşit antidepresan yazdı ancak semptomlarım gelip gitmeye devam ediyordu. Farklı antidepresanlar denedi. Psikiyatriste gittiğimde o da başka bir teşhis koydu.
"Semptomlarımda hiçbir düzelme olmayınca yeni bir ilaç daha denedik. Diğer ilaçlara göre daha iyi hissediyordum ancak hala tamamen iyi sayılmazdım. Psikiyatristim ilacın dozunu düşürmeyi önerdi.
 
"Birkaç hafta için normaldim ancak sonra garip hissetmeye başladım. Kafamdan korkunç düşünceler geçiyordu, panik hissi baş gösterdi. En küçük şeylere bile tepki gösteriyordu. Hafızam berbattı. Konsantre olamıyor, düşünemiyordum.

"Doktoruma anlattığımda depresyon dedi ve başka ilaçlar yazdı ancak bu semptomlar çok açık bir şekilde antidepresanı bırakmamdan kaynaklanıyordu.
 
"Yeni bir doktora gitmeye başladım. Doktorum ilaca vücudum alıştığı için böyle olduğunu; kurtulmak için ya kısa yoldan birden kesmem ya da uzun yolu tercih edip her gün bir doz azaltarak bırakmam gerektiğini söyledi. Kısa yolu tercih ettim.

"İlacı bıraktıktan 72 saat sonra cehennem başladı. Sinir sistemimde şimşekler çakıyordu. Kafamdan histerik düşünceler geçiyordu. Kulaklarım çınlıyordu, sesleri ve renkleri seçemiyordum. Konuşamıyor, düşünemiyor, hareket bile edemiyordum."

Zamanla durumu iyiye giden Montagu, bırakmasının üstünden 6 yıl geçmesine rağmen hala antidepresanların yan etkilerinin devam ettiğini, sinir ağrısı yaşadığını, vücudunda yanma ve iğne batma hissi olduğunu söyledi. Psikatristini dava eden adam mahkemeyi kazandı. Şimdi kendisi gibi antidepresana bağımlı bırakılanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

KAYNAK: DAİLY MAİL
YORUMLAR 14
  • Mert Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    SIze tek en etkili ve tek yolu soyleyim.Youtubeden Izzet Güllü videolarini izleyin tüm psikolojik sikintilarinizdan kurtulun.
    Cevapla
  • Fatih erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bir defa hacamat olduğunda eğer fayda görmediysen sana tavsiyem farklı bir hacamat yapan kişiye gitmen ve bu arada yapan kişi ehli sünnet ve işinin ehli olmalı, her doktor herkese iyi gelmediği gibi hacamatta da oluyor aynı şey vesile başkasındadır. ben 5 kez hacamat oldum ve en son hacamattan sonra anladım ki diğer 4 ü bana hiç bir fayda sağlamamış. acil şifalar dilerim
    Cevapla
  • Aygün karaman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilaçlar uyuşturucu gibi bir şey namaz kılın kuran okuyun insanın hiçbir sıkıntısı kalmaz
    Cevapla
  • eski hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardeşim, bir şeyden haberin yok buraya gelenleri de yanlış yönlendirme. Allah hz. musa'ya "hekime git" diye emir veriyorsa hekime de gideceksin. kaldı ki depresyon öyle "ayh sıkıldım." hastalığı değil. baya baya fiziksel-kimyasal nedenlere dayanan bir beyin hastalığı.
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    her namaz kılan yüzde yüz iyileşecek diye bir garanti var mı ?
    Cevapla
  • mesut yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılın.ALLAH a sarılın birşeyiniz kalmaz.
    Cevapla
  • canısı 7 yıl önce Şikayet Et
    hacamat iy gelebilir evet
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    2.3 sene düzenli hacamat oldum fakat herhangi bir iyileşme olmadı.iyileşenler vardır tabiiki fakat her hacamat olan iyi olacak diye bir şey yok.eğer öyle olsaydı ayda bir,iki ayda bir 2,3 sene sürekli hacamat olan benim tedavi olmam gerekmezmiydi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...