Doğan Hızlan'dan 'al yazmalı' övgü!

Al Yazma Anıtı'nı ziyaret eden gazeteci - yazar Doğan Hızlan, Al Yazma Anıtı'nın kadın ve töre cinayetlerinin görsel bir özeti olduğunu belirtti.

Doğan Hızlan'dan 'al yazmalı' övgü!
Doğan Hızlan'dan 'al yazmalı' övgü!
GİRİŞ 19.03.2012 13:28 GÜNCELLEME 19.03.2012 13:28

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin kadın cinayetleri ve kadına şiddete tepki amacıyla planladığı, gönüllülerin bağışları ve Muratpaşa Belediyesi'nin büyük maddi desteğiyle 7 Mart'ta açılan Al Yazma Anıtı, büyük ilgi görüyor. Son olarak Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, Al Yazma Anıtı'nı ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyarette, Doğan Hızlan'a Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Tevhide Öztürk, sanatçı Filiz Otyam ve Antalya Kent Konseyi anıt komisyonu üyeleri eşlik etti.

Toplumsal şiddet sonucu öldürülen 467 kadının ismi bulunan, 6 metre yüksekliğindeki Al Yazma Anıtı'nı inceleyen gazeteci-yazar Doğan Hızlan, “Al Yazma Anıtı çok önemli. Çünkü kadın cinayetlerinin, töre cinayetlerinin, ezilmelerin, öldürülmelerin, zulümlerin bir görsel özetini veriyor ve görsel belleğini sunuyor. Bu açıdan ben bu anıtı çok önemsiyorum. Üzerinde isimlerin yazılması da çok önemli. İnsanlar okuduğunda, belki burada tanıdığını bulacaktır. Tanıdığı ismi görecektir. Bir de bunun dışında başka bir özelliğini söyleyeyim. Buradaki kadınların, burada bu işi başaranların, kotaranların bu konuda ne kadar ısrarlı bir bilinç veya bilinçli bir ısrar içinde olduğunu simgeliyor” dedi.

Al Yazma Anıtı'nın heykeltraşı Prof. Dr. Meriç Hızal'ı, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yapılan bu anıta imza attığı için kutlayan Doğan Hızlan, “Seçtikleri heykeltıraş, heykelci Meriç Hızal, Türk heykelinin önemli bir adı. Toplumsal sorumluluğun dışında toplum meseleleriyle ilgilenen ve daima bunu eserinde işleyen bir heykeltıraş. Kendisini bir kez daha kutluyorum” dedi.
Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Anıt Komisyonu Üyesi Filiz Otyam da, anıtın yapımında destek veren Antalyalılara, özellikle de Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e bir kez daha teşekkür ettiklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak