Aksaray

Şırnak'taki terör saldırısı

14:54 13 Ekim 2015
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ta operasyondan dönen askerlere yönelik terör saldırısında şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş İlker Tosun için memleketi Aksaray'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Tosun'un naaşı, Kapadokya Havalimanı'ndan karayolu ile helallik alınmak üzere Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Beldesi'ndeki baba evine getirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, burada şehidin yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti.

- "Muhammed'i de göndereceğiz"

Şehidin ağabeyi Ahmet Tosun, Vali Ataklı'ya, diğer kardeşi Muhammed Tosun'un da uzman çavuş olabilmek için girdiği sınavda başarılı olduğunu ve yakında göreve başlayacağını belirterek, "Muhammed'i de göndereceğiz Sayın Valim" dedi.

Bu sırada şehidin kardeşi Muhammed de "Vatan sağolsun" diyerek, Vali Ataklı'ya sarılıp gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesinin baba evine getirildiği sırada fenalaşan anne Hatice ve baba Orhan Tosun ile diğer yakınlarına, 112 Acil Servis görevlileri müdahalede bulundu.

Şehit Tosun'un naaşı, helallik alındıktan sonra vatandaşların omzunda taşınarak, belde meydanına getirildi. Burada sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Şehidin şapkasını takan 17 yaşındaki kızkardeşi Ayşe Tosun, ağabeyinin naaşı önünde asker selamı verdi.

Şehit Tosun'un cenazesi, belde mezarlığında kılınan namazın ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.