Aksaray

Aksaray Belediyesinin mobil çorba evi hizmete girdi

14:05 25 Kasım 2015
Aksaray Belediyesinin mobil çorba evi hizmete girdi

Mobil Çorba Evi, toplu taşıma noktalarında çorba servisi yapacak

Aksaray Belediyesinin mobil çorba evi hizmete girdi.

Mobil Çorba Evi'nin açılışı, Aksaray Üniversitesi Sosyal Tesisleri önünde düzenlenen törenle yapıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, burada yaptığı konuşmada, seçim vaatleri arasında yer alan bir hizmeti daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

İlk çorba servisini üniversite öğrencilerine yaptıklarını ifade eden Yazgı, belediyenin sosyal projeler üretmeye devam edeceğini belirtti. 

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de belediyenin öncülüğünde başlatılan hizmetin üniversiteli gençler için bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Belediye Başkanımız, öğrenciler için çok güzel bir hizmeti hayata geçiriyor. Öğrencilerimizin çoğu maalesef kahvaltı yapmıyor. Bu hizmet sayesinde hiç değilse güne bir bardak çorbayla başlarlar, daha sağlıklı şekilde eğitim öğretime devam ederler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Rektör Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, öğrenciler ve davetlilere çorba ikramında bulundu. 

Mobil Çorba Evi'nin hafta içi 06.30-09.00 saatlerinde, belirlenen toplu taşıma duraklarında vatandaşlara sıcak çorba dağıtacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.