Aksaray

STK'ların güç birliği ile yardımlar katlandı

12:04 25 Ocak 2016
STK'ların güç birliği ile yardımlar katlandı

ÖZKAN BEYER - Aksaray'da 65 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, başta yardım kampanyaları olmak üzere birçok faaliyette geniş kitlelere ulaşarak örnek oluyor.

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, MÜSİAD'ın dönem başkanlığında faaliyetlerini sürdürüyor. Platformda MÜSİAD, İHH, Hayrat Vakfı, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MEMURSEN, Birlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, TÜMSİ̇AD, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Verenel Derneği ve Necmettin Erbakan Vakfı'nın Aksaray temsilciliklerinin de aralarında bulunduğu 65 sivil toplum kuruluşu yer alıyor.

Gerek Türkiye gerekse yurt dışına yönelik yardım faaliyetlerine destek veren platform, güçbirliği sayesinde toplumun hemen her kesimine ulaşabiliyor.

Platformun, Bayırbucak Türkmenleri için yaklaşık bir ay önce başlattığı yardım kampanyası da birçok kesimden yoğun ilgi gördü. Bir ay içinde 45 yardım tırını Suriye'ye göndermeyi hedefleyen platform, bu hedefine kısa sürede ulaştı.

Öğrencilerin harçlıkları, ev hanımlarının evlerinden getirdikleri, esnafın ve iş adamlarının bağışlarıyla temin edilen 46 tır insani yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, AA muhabirine, sivil toplum kuruluşlarının güzel işlerde örnek olabilmek için 3 yıl önce bir araya geldiğini söyledi.

Sergiledikleri birlikteliğin, özellikle yardım kampanyalarında daha fazla katılıma imkan sağladığını belirten Dağdaş, "Yaklaşık bir ay önce Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattık. Suriye'deki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için 46'ncı tırı gönderdik. Önümüzdeki günlerde bir tır un daha göndermeyi planlıyoruz. Yardımlarda tüm STK'ların katkısı var. Zaten bu tek başına yapılabilecek bir iş değil" dedi.

Dağdaş, Suriye'de zor durumda hayatta kalma mücadelesi veren insanlara yardımlarının süreceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu yardımlar, birlikte hareket etmenin neleri ortaya çıkardığının göstergesidir. Birlikteliğimiz, daha güçlü ve dinamik olmamızı sağlıyor. Devlet ve sivil toplum kuruluşları geçmişe nazaran daha güzel bir dayanışma ruhu içerisinde. Bu durum ülkemiz adına bizleri mutlu ediyor. Yardım kampanyamızı valimiz, belediye başkanımız ile diğer mülki amirlerimiz de sahiplendi. Valimize, belediye başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

- "Birlikten kuvvet doğar"

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise kentteki çok sayıda dernek ve vakfın "birlikten kuvvet doğar" anlayışının en güzel örneğini sergilediklerine değindi.

STK'ların 3 yıldır birlikte hareket etmesinin örnek bir çalışma olduğuna işaret eden Ataklı, şunları kaydetti:

"Bu güzel örnek, Aksarayımız için takdir edilecek bir durum. Dernekler her ne kadar kendi içlerinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirse de bazen imkanlar bakımından yetersiz kalabiliyorlar. Bir araya gelindiği zaman çok daha güçlü hizmet yürütme imkanı sağlanıyor. Bunun en güzel örneğini de Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan çalışmada gördük. Tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, gönüllü olarak bu işe katılanları tebrik ediyorum. Çok önemli bir başarıdır. Aksaray halkının teveccühü de dikkate değerdir. Her yönüyle takdir edilecek, güzel bir faaliyet gerçekleştirmiş olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.