Aksaray

"Aşmak İçin Hareket Projesi"nde 200 bin hedefi

12:08 22 Mayıs 2016
"Aşmak İçin Hareket Projesi"nde 200 bin hedefi

ÖZKAN BEYER - Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, ön yargılardan kurtulup engelleri aşmak için başlattıkları "Aşmak İçin Hareket Projesi" ile 200 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "100 bin engelli ve 100 bin engelsiz insanımızın bu kampanyada birlikte spor yapmasını istiyoruz." dedi.

Ayva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 yıl önce kurulan derneğin ülke genelinde 72 şubesi bulunduğunu söyledi.

Yurt dışındaki 7 şube ve 12 ülkedeki iletişim ofisleri aracılığıyla da engellilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirten Ayva, "Evrensel bir noktaya doğru gitmeye çalışıyoruz. Beyazay Derneği, cehaletten, sıkıntılardan oluşan karanlıklarda doğan bir hilaldir. Kendi medeniyetimizden, içimizden aldığımız güzellikleri bütün dünyaya götürmeye çalışıyoruz. Bu güzelliği inanın Batı medeniyetinde göremezsiniz. Engelliler orada izole edilmiş, kendilerine ayrılmış yerlerde yaşarlar. Bizim medeniyetimiz böyle değil. Bizim medeniyetimiz her yerde birlik ve beraberliği esas alır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlattıkları "Aşmak İçin Hareket Projesi" ile engelli ve engelsizlerin birlikte spor yapmalarını sağladıklarını dile getiren Ayva, "Herkesin insanlığa katacağı bir şeylerin olduğuna inanıyoruz. Ön yargılarımızdan kurtulup engelleri aşarak daha güzel bir hayat hedefliyoruz. Onun için 'Aşmak İçin Hareket Projesi'ni başlattık. Şu an çok iyi noktadayız. 20 yıl önce bu tabloyu hayal bile edemezdik. Allah herkesten razı olsun. İnşallah, çok daha güzel günler bizi bekliyor." ifadesini kullandı.

- Engellilerin eğitim sorunları çözüldü

Ayva, derneğin en önemli amaçlarından birinin, engellilerin eğitim alanında karşılaştıkları güçlükleri ortadan kaldırmak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden itibaren özellikle eğitim alanındaki sorunlara dikkati çektik. Geçen süre zarfında birçok sorunun çözüldüğünü gördük. Eğitim alanında köklü değişiklikler oldu. Türkiye'de engellilerin eğitimiyle ilgili her türlü imkan hazırlanmış durumda. İstihdam noktasında dünya rekorumuz var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar kısa sürede bu kadar engelli insan işe yerleştirilmemiştir. Kamuda memur olarak görev almamıştır. Sosyal hayata katılma, sanata ve kültürel faaliyetlere katılma noktasında çok güzel işler yapıldı. Çocuğuna bakamayan, ekonomik durumu iyi olmayan aileler ile ilgili çok iyi gelişmeler oldu. Türkiye'de, engellilerin durumunda son 15 yılda inanılmaz değişiklikler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yaptığı konuşmalar çok önemliydi. Yine şu an devam eden projemizin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından himayesine alınması, birçok kapının bize açılmasını sağladı. Aileler gönül rahatlığıyla bu çalışmamıza destek oldu."

Türkiye Beyazay Derneğinin hizmet verdiği insan sayısının her geçen gün arttırdığına dikkati çeken Ayva, "10 yıl öncesine kadar derneğimizden hizmet alan kişi sayısı 10 bin civarındaydı fakat son 10 yılda 200 bin civarında insanımıza ulaştık. 'Aşmak İçin Hareket Projesi'yle 200 bin kişiye daha ulaşmayı hedefliyoruz. 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz insanımızın bu kampanyada birlikte spor yapmasını istiyoruz. Şu ana kadar kampanyamıza 11 bin kişi katıldı, inşallah bu rakam daha da artacak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.