Aksaray

Dünya Yetimler Günü

22:49 20 Haziran 2016
Dünya Yetimler Günü

Aksaray Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla 800 yetim ve ailesine iftar verildi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Kültür Park Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, bugün en anlamlı iftarı yetimler ve onların aileleriyle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ramazan ayının hem İslam dininde hem de Türk kültüründe önemli bir yerinin bulunduğunu belirten Pekmez, "İyilikseverlik, kardeşlik ramazan ayında daha çok öne çıkıyor. Bu duygularımızı paylaşacağımız kitle bu aksam burada. Toplum ve devlet olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bizim valilik olarak sorumluluğumuz daha fazla. Bunun bilincinde hareket ediyoruz." dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da bugün yetim çocuklarla lunaparkta çeşitli aktivitelere katıldıklarını söyledi.

Yetimlere özel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini anlatan Yazgı, "Önemli olan sizlerin mutluluğuydu. Sizlerin orada güzel yüzlerinizi görmekti. Bu bizim için dünyaya bedel. Ramazan ayında mutluluğun ve huzurun en fazla yaşandığı dönemde sizlerle birlikte olmak bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu yüzden çok mutluyuz." diye konuştu.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan ise Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Aksaray Belediyesi tarafından üç yıl önce verilen iftarda 30-40 kişi olduklarını anımsatarak, şimdi 800 kişiyle kocaman bir aile olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.