Aksaray

Aksaray'da KÖYDES tahsisat komisyon toplantısı yapıldı

12:52 23 Mart 2017
Aksaray'da KÖYDES tahsisat komisyon toplantısı yapıldı

Aksaray'da, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) tahsisat komisyon toplantısı yapıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Valilik Toplantı Salonu'nda KÖYDES projeleri için tahsis edilen ödeneklerin temel altyapı hizmetleri için kullanıldığını söyledi.

Bu hizmetlerin başında içme suyu, yol, köy içi kilitli parke taşı döşemesi, kanalizasyon gibi işler olduğunu belirten Pekmez, "Köylerimizde ağırlıklı hangi işler yapılıyorsa tahsis edilecek ödenekler bu kapsamda önceliğe göre harcanacak. Bu yıl KÖYDES projeleri için geçen yıldan 5 milyon 912 bin lira daha fazla ödenek ayrılarak 2017 yılı için 9 milyon 695 bin 76 lira ödenek tahsis edildi. Geçen yıl ayrılan bütçenin büyük bir kısmını kilitli parke taşı yapımı için kullanıldı. Bu yıl da merkez ve ilçe köylerimizden kilitli parke taşı talebi alıyoruz. KÖYDES kapsamında ayrılan paranın büyük bir bölümünü yol bakımı ve kilitli parke taşı yapımında kullanmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Haluk Sezen, kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.