Aksaray

Aksaray'da Ramazan Bayramı

14:29 25 Haziran 2017
Aksaray'da Ramazan Bayramı

Aksaray'da, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen töreninde Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törenin ardından Huzurevi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çocuk Yuvası'nda kalanları ziyaret eden protokol üyeleri, burada bulunan hasta, yaşlı ve çocuklarla bayramlaştı.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na giden protokol üyeleri, buradaki polis ve jandarma personeliyle bayramlaştı.

Vali Pekmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Aksaray olarak ramazan ayını huzur ve güven içerisinde geçirdiklerini ifade eden Pekmez, şunları kaydetti:

"Ramazan boyunca vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalıştık. Bugün de Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Bayramlar, birlik, beraberlik duygularının öne çıktığı önemli günlerdir. Bayramların, kültürümüz ve dinimiz içerisinde önemli yeri vardır. Bu geleneklerimizle, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek hem iç hem hem de dış düşmanlarımıza en iyi cevabı vermiş oluyoruz. Herkese iyi bayramlar diliyorum."

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz ise tüm İslam aleminin bayramını kutladığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bayramların güzel şekilde yaşanmasını her zaman temenni ediyoruz. Hem ülkemiz hem de dünyanın huzur ve barışı için çok büyük gayret ediyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza eylesin. Terörle çok güçlü mücadele ettiğimiz bir dönemdeyiz. Gün itibariyle baktığımızda ise 15 Temmuz'un 1. yılına yaklaşıyoruz. Allah şu bayram gününde ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden, darbe girişimine kalkışanlara karşı birliğimizi korusun. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum."

AK Parti Aksaray Milletvekili Serdengeçti de bayramların barışma ve sevinç günleri olduğunu vurgulayarak, "Bu bayramda da çocuklarımız, hastalarımız, yaşlılarımız ve emniyet personelimizle bir araya geldik. Bu adeti her bayram yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile de tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.