Aksaray

TBMM Başkanı Kahraman Aksaray'da

14:59 21 Temmuz 2017
TBMM Başkanı Kahraman Aksaray'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da sivil toplum kuruluşları, polis, Meclis ve halkın bir araya gelerek, milli bir şuur oluşturduğunu belirterek, "Bu oluşan şuurdan sonra Türkiye'de artık herhangi bir darbe girişimi olmayacaktır. Türkiye'de darbeler dönemi bitti." dedi.

Kahraman, bazı programlara katılmak üzere geldiği Aksaray'da, ilk olarak Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan ve Pekmez'den çalışmalarla ilgili bilgi alan Kahraman'a, Taşpınar halısı ve Somuncu Baba Külliyesi'nin maketi hediye edildi.

Ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret den Kahraman, belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Kahraman, daha sonra Somuncu Baba Külliyesi'nde bulunan Birlik Vakfı Aksaray Şubesinin açılışına katıldı. Burada belediyenin mehter takımı ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kahraman, açılış töreni öncesi vakfın yaz okulunda eğitim gören öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kahraman, törende yaptığı konuşmada, Birlik Vakfının, Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) devamı olduğunu, MTTB'nin ise Osmanlı döneminde kurulduğunu söyledi.

- "15 Temmuz bir işgal hareketiydi"

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin 15 Temmuz 2016'da bir kalkışma denediğini dile getiren Kahraman, "Milletimiz buna karşı koydu, direndi ve 'hayır' dedi. 15 Temmuz bir darbe değil, Türkiye'yi işgal hareketiydi. 1960, 1971 ve 1980'de yapılanlar darbedir. Ancak 15 Temmuz bir işgal hareketiydi. Milletimiz topyekun sinesini gerdi ve bunu engelledi.

15 Temmuz'da sivil toplum kuruluşları, polis, Meclis ve halk bir araya geldi ve milli bir şuur oluştu. Bu oluşan şuurdan sonra Türkiye'de artık herhangi bir darbe girişimi olmayacaktır. Türkiye'de darbeler dönemi bitti."

Kahraman darbe girişimi gecesi konutunda olduğunu, olayları televizyonda gördüğünü belirterek, "Vatanımdaki insanlara yine kendi vatanımdaki insanlar ateş ediyor. Olacak iş değil. Bu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) denilen hain, zalim çete harekete geçmiş ama önlendi. Daha sonra Meclisi açtım, cumartesi günü için olağanüstü toplantı daveti yazdım. Ertesi gün 4 parti ortak bir bildiri yayımladı." diye konuştu.

Ülkenin gelişmesi için herkesin elinden geleni yapacağını vurgulayan Kahraman, "Hayırlı bir gündeyiz. İnşallah hayırlı çalışmalar yapacak şubemize de başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Cemalettin Bal'ın yaptığı duayla açılış gerçekleştirildi.

Kahraman'a, vakfı gezerken Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tarafından kravat ve kitap hediye edildi. Kahraman da Paşayeva'ya Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür etti.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile vatandaşlar katıldı.

Cuma namazını Somuncu Baba Külliyesi Camisi'nde kılan Kahraman, cami çıkışı bir vatandaşın cenaze törenine iştirak etti. Kahraman, daha sonra Somuncu Baba Türbesi'nde dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.