Aksaray

Aksaray'da Ahilik Haftası etkinlikleri

16:12 20 Eylül 2017
Aksaray'da Ahilik Haftası etkinlikleri

Aksaray'da Ahilik Haftası kapsamında program düzenlendi.

Ulu Cami önünde mehter takımı eşliğinde başlayan program, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Aykut Pekmez, burada yaptığı konuşmasında, ahiliğin ticaret ve ahlakı buluşturan bir hayat felsefesi olduğunu söyledi.

Ahiliğin kardeşlik, beraberlik gibi değerleri özünde topladığını ifade eden Vali Pekmez, "Ahilik prensipleri, yüzyıllar boyunca hem esnaf ve sanatkarlarımız için hem de Anadolu insanı için şaşmaz bir ölçü ve kılavuz olmuştur. Ahilik anlayışının temelinde insan vardır. Ticari ve toplumsal hayatta iş ve meslek hayatında dürüstlük güvenilirlik, herkesin hak ve hukukuna saygı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olmak ahiliğin en önemli kurallarıdır.

Günümüz sosyal ve ticari hayatını düzenleyen mesleki örgütlenmeler, tüketici hakları, ürün ve hizmet standartları, çıraklık-ustalık gibi uygulamalar Ahilik kültüründen izler taşımaktadır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de, "Bu değerler hepimizin değerleri. Biz, bu değerlerle yaşamak ve toplumun tüm kesimlerine ve dünyaya örnek olmalıyız. Onun için tarihin bize bıraktığı sorumluluk bu anlamda çok yüksek." diye konuştu.

Törene AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.