Aksaray

Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi

14:50 30 Ocak 2018
Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi

Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşen ihaleye, Türkiye'nin önde gelen 22 firması katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın da katıldığı ihalede, katılımcı firmaların verdiği teklifler açıklandı ve komisyon tarafından değerlendirmeye alındı. İhale sonuçları gerekli araştırma ve incelmelerin tamamlanmasından sonra açıklanacak.

Belediye Başkanı Yazgı, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden beri projenin üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Projenin belediye tarihinin en büyük projesi olduğunu ve 375 milyon liralık bir bedelinin bulunduğunu aktaran Yazgı, şunları kaydetti:

"Yeni sanayi sitemizle ilgili yıllardır özlemle beklediğimiz ihaleyi çok şükür gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sanayideki esnaflarımız hiçbir şeye aldırış etmeden TOKİ'ye ve belediyemize güvenerek bizlerle beraber oldu. Elhamdülillah bunun bugün çok güzel meyvesini alıyoruz. İhale sonuçları yaklaşık 20 güne kadar netleşecek. Fiyat teklifleri ve sorgulama işlemleri tamamlanıp değerlendirildikten sonra bu işi alan firma ile protokoller imzalanıp sanayi sitemizin bir an önce yapımına başlanacak. TOKİ yetkililerinin de söylediği gibi en kısa zamanda esnaflarımıza teslim edilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.