Aksaray

Aksaray'da hasat mevsimi başladı

08:46 13 Haziran 2019
Aksaray'da hasat mevsimi başladı

Aksaray Valisi Ali Mantı, hububat ürünlerinde verim ilimiz için çok iyi durumdadır hasat mevsimi bereketli geçsin dedi. Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, sa “Önümüzdeki günlerde özellikle yağlık guruptan olan kanola hasadı ile hasat devam edecektir. Akabinde buğday hasadı ile de hasat hız kazanacaktır. Verim, şimdilik tahminlere dayalı yapılmaktadır. diyerek Bereketli olsun dedi

Aksaray Valisi Ali Mantı: İlimizde 2019 yılı hububat hasat dönemi 11 Haziran da başladı.Bu sene hububat ürünlerinde verim ilimiz için çok iyi durumdadır.Ben bu vesile ile Aksaraylı tüm çiftçilerimizin hububat hasat döneminin hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum dedi . Arpa hasadı ile bir anlamda hasadın başladığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin  KOÇAK,da “Önümüzdeki günlerde özellikle yağlık guruptan olan kanola hasadı ile hasat devam edecektir. Akabinde buğday hasadı ile de hasat hız kazanacaktır. Verim, şimdilik tahminlere dayalı yapılmaktadır. Ancak hasat ile gerçek görülecektir. Tabiidir ki oluşacak piyasa alımları ile de bir anlamda üreticinin memnuniyeti veya memnuniyetsizliği de ortaya çıkacaktır.” dedi.

..Son hafta yaşanan afet dolaysıyle  zarar görenleri yerinde inceleyerek Hasat mevsimine  girerken Çiftçilerin yanında yer alan Aksaray İl Tarım Müdürü Bülent Saklav Eskilde yeşil kurt ile mücadelede başarı gösterdiklerini ifade ederek Hasat mevsimine hazır olduklarını ifade etti.

“LİSANSLI DEPOCULUK İLE ÜRETİCİ İLK DEFA TANIŞACAK” ....

Aksaray Borsa Başkanı Hamit Özkök ise, bu yıl bölgede hububat alımlarında yeni bir alım şekli uygulanacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “TMO ile yaptığımız anlaşma ile hizmete sunduğumuz Borsaya ait Lisanslı depoculuk ile üretici ilk defa tanışacak. TMO-TOBB ortaklaşmasından oluşan  buğday alımları yapacaktır. Tabiidir ki yeni bir anlayış. Alım kraterleri nedir? Üreticinin menfaatleri nedir? Nasıl bir alım şekli uygulanacaktır? Ödemeler konusunda üretici adına nasıl bir menfaatler oluşacaktır? Sorularına cevap kim ne derse desin uygulamalar esnasında ortaya çıkacaktır. 

Ancak gerçek olan şudur ki ‘Kalite’ ve de ‘Randıman’ alımlarda önemli bir kriter olacaktır. Bu itibar iledir ki üretici geçmiş dönem üretim tekniklerini göz önünde bulundurmalı ve de gelecek dönemi bu doğrultuda planlamak için şimdiden tedbirlerini almalıdır.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.